Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 calități ale oamenilor super deștepți. Te consideri o persoană inteligentă?

0 1.248

Care sunt calitățile unei persoane inteligente? Descoperă răspunsurile mai jos.

1. Îți pun întrebări și ascultă cu atenție

Când răspunzi, ei te întreabă mai mult. Când începi să folosești cuvinte tare, ei cer lămuriri. Când nu pot înțelege nimic din ceea ce spui, îți cer să le explici. Când spui ceva intrigant, ei îl notează în caiet. Acești oameni nu sunt în mod natural mai inteligenți – doar au dorința de a învăța ceva nou, ceea ce îi face mai inteligenți.

2. Ei conștientizează câte lucruri de fapt nu cunosc

Cei mai deștepți oameni pot recunoaște că nu sunt familiarizați cu un anumit concept. Oamenilor inteligenți nu le este frică să spună: „Nu știu”. Dacă nu o știu, o pot învăța: cu cât ești mai puțin inteligent, cu atât îți supraestimezi abilitățile cognitive.

3. Sunt foarte curioși

Albert Einstein a spus: „Nu am talente speciale, sunt doar foarte curios”. Majoritatea oamenilor sunt mereu preocupați să demonstreze că sunt geniali. Deși oamenii deștepți, în loc să se laude cu inteligența lor, se îndoiesc de abilitățile lor, sunt mereu în căutare de a învăța din ce în ce mai mult. Sunt cu adevărat curioși și pun întrebări cu modestie: „Explică-mi asta ca și cum aș fi fost un copil de cinci ani”.

4. Au mintea deschisă

Psihologii spun că oamenii cu mintea deschisă – cei care caută perspective alternative și cântăresc dovezile în mod corect – tind să obțină scoruri mai mari la testele de inteligență. În același timp, oamenii deștepți sunt atenți în alegerea ideilor și a punctelor de vedere.

5. Citesc mult

Într-adevăr, mulți dintre cei mai de succes oameni din lume – printre ei și Bill Gates – spun că învață foarte multe din cărți.

6. Au abilități puternice de comunicare

Atunci când vorbesc, oamenii vor asculta, când vor scrie, oamenii vor citi. Secretul impactului lor puternic este, că își pot prezenta punctul de vedere cu acuratețe și logic, mai degrabă decât să argumenteze agresiv. Există o strălucire și curiozitate în ochii lor, care arată că mintea lor lucrează și cercetează tot ceea ce este perceput de simțurile lor.

7. Știu să se auto-controleze

Oamenii de știință au descoperit o legătură între autocontrol și inteligență. Într-un studiu din 2009 publicat în revista Psychological Science, participanții au trebuit să aleagă între două recompense financiare: o plată mai mică imediat sau o plată mai mare mai târziu.

Rezultatele au arătat că participanții care au ales mai târziu plățile mai mari, adică cei care au avut mai mult autocontrol, au avut tendința să obțină un scor mai mare la testele de inteligență. Cercetătorii din spatele acestui studiu spun că o regiune a creierului – cortexul prefrontal anterior – poate juca un rol în a ajuta oamenii să rezolve probleme complexe și să demonstreze autocontrol.

8. Au un bun simț al umorului

Un studiu de la Universitatea din New Mexico din 2019, a constatat că persoanele care au scris subtitrări amuzante pentru desene animate au avut scoruri mai mari de IQ verbal. Un alt studiu al Universității din New Mexico, a constatat că comedianții profesioniști au scoruri IQ verbal mai mari decât media.

9. Ei pot citi oamenii

De fapt, s-ar putea să simți că văd direct prin tine. Toată lumea din cameră îi poate simți prezența puternică. Scanarea aceasta se referă la faptul, că au un bun spirit de observație și pot înțelege ce fel de persoană le stă în față.

10. Ei gândesc abstract

Inteligent înseamnă să gândești diferit. Oameni foarte inteligenți pun la îndoială orice. Ei pun la îndoială vechile moduri de a face lucrurile. Au idei neobișnuite și nebunești.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More