Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 filme care iti vor deschide mintea

0 1.061


Daca esti in cautarea unui film magnific pe care nu l-ai vazut inca atunci cu siguranta ca aici vei gasi ajutor. Urmatoarea colectie de filme inspirationale – unele spirituale, altele prezinta doar fapte reale impachetate intr-o interpretare de exceptie.

  1. Calea luptatorului pasnic (Peaceful Warrior)

Ofera o perspectiva minunata asupra importantei trairii in prezent si scoate in evidenta rolul pe care mintea il poate juca in ghidarea interioara. Arata potentialele limite pe care fiecare dintre noi le poate purta in timp ce subliniaza ca viata inseamna mai mult decat ce avem si ce urmarim in forma materialismului si succesului. Filmul se bazeaza pe povestea adevarata a lui Dan Millman.

2.Matrix (The Matrix)

Arata reprezentarea a ceea ce suntem noi in ochii elitelor. Noi le alimentam matricea si sistemul creat de ei. Chiar mai mult filmul dezvaluie cum este sa te destepti si sa iesi din Matrice in lumea reala. Doar povestile mintii tale si egoul tau sunt cele care te limiteaza.

3. Equilibrium (Equilibrium)

Ce s-ar intampla daca guvernul tarii tale ar dezvolta un medicament care sa iti opreasca sentimentele? Aceasta este ideea filmului si ne prezinta o imagine reala asupra lumii noastre si cum am devini drone ale sistemului, pur si simplu mergem la munca, ne indeplinim sarcinile fara sa mai simtim ce se intampla in exterior. Ce se intampla daca cineva se elibereaza?

4. Traficantul de arme (Lord of War)

Dezvaluie ce se intampla in spatele scenei in industria armelor, arata rolul proeminent pe care il are guvernul in distributia si vanzarea armelor. De asemenea, filmul divulga modul in care autoritatile acopera distributia si utilizarea lor pentru a promova violenta si frica in lume.

5. Ei exista (They Live)

O descriere exacta a prezentei extraterestilor pe aceasta planeta. Filmul scoate in evidenta cum un grup secret de reptilieni conduc elitele si cum creeaza o frecventa energetica pe Pamant pentru ca oamenii sa fie orbi in fata adevarului si sa nu-i vada asa cum sunt. De asemenea, arata si cum controleaza elitele diverse structuri.

6. V de la Vendetta (V For Vendetta)

Subiectul peliculei este coruptia care exista in diverse niveluri guvernamentale si ne arata cum este ascuns adevarul fata de oamenii de rand. Ne dezvalui ce se ascunde in spatele Noii Ordini Mondiale si ca tot ce este nevoie este trezirea colectiva si refuzul de a se supune distruge puterea si controlul lor.

7. Cu ochii larg inchisi (Eyes Wide Shut)

O incursiune in lumea ritualurilor iluminatilor si masonilor. Filmul are la baza evenimente reale. Scopului regizorului Stanley Kubrick a fost sa expuna ce se intampla in lumea Elitei. Kubrick a murit in conditii extreme de suspecte la scurt timp dupa lansarea acestei pelicule.

8. Frumoasa planeta verde (La Belle Verte)

Arata modul in care sunt interconectati fiintele umane si cat de mult s-au indepartat experienta umana de asta. Se concentreaza pe simplicitatea si pacea care vin de pe o planeta bazata pe dragoste si unicitate.

9. Fight Club – Sala de lupte (Fight Club)

Pana la urma arata totalitatea colapsulului financiar si al structurilor imprumuturilor. Ce este necesar pentru o schimbare a constiintei pe aceasta planeta. De asemenea, filmul ne reaminteste rolurile pe care mintea le poate interpreta si cat de usor te poti ascunde in spatele unei masti sinele adevarat.

10. Revolver

O pelicula extraordinara care contine un adevar care, adesea, nu este dezvaluit in filme. Productia dezvaluie egoul precum si rolul pe care il joaca pentru a ne transforma in sclavii sai. Cat de puternic poate fi el intr-o experienta. Totul este impachetat intr-o poveste minunata pe care oricine o poate savura.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More