Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 idei pentru dezvoltarea ta personală

0 357

Cele mai bune sfaturi pentru o dezvoltare personală eficientă. Iată zece modalități de a te autodezvolta fără prea mare efort.

1. Fii în armonie cu corpul tău

Majoritatea dintre noi, de obicei, nu sunt prea atenți în îngrijirea corpului său. Îl folosim cât mai mult timp, iar dacă obosește, se îngrașă, îmbătrânește sau se îmbolnăvește. Totuși, neurologul Rick Hanson ne reamintește că maltratarea corpului va avea consecințe grave, deoarece suntem un tot întreg, iar nevoile lui sunt nevoile noastre.

2. Strânge o cutie cu lucrurile care te fac să te simți bine

De multe ori păstrăm suveniruri, fotografii, scrisori de la cei dragi, bilet folosit la un concert de neuitat… Păstrarea lucrurilor ce au o oarecare însemnătate pentru noi, este utilă tuturor, dar mai ales celor care luptă cu anxietatea sau depresia.

3. Scufundă-te în sânul naturii

Pentru aproape toată istoria sa, omenirea a fost dependentă de natură și a fost asociată cu ea. Nu suntem întotdeauna conștienți de acest lucru, dar ritmul vieții noastre este adaptat naturii.

Practica japoneză shinrinyoku presupune o plimbare de două ore în pădure, o dată pe săptămână pentru a reduce stresul. În Londra, multe parcuri au un peisaj bionic care încurajează oamenii să se joace în aer liber.

4. Începe-ți dimineața cu yoga

Dimineața poate deveni cel mai plăcut moment al zilei. Chiar înainte de a te ridica din pat, acordă câteva minute pentru yoga.

Exercițiile de dimineață stimulează circulația sângelui, echilibrează sistemul hormonal și ajută organismul să scape de substanțele nocive. În plus, diverse studii confirmă că, dacă începi cu un obicei sănătos când te trezești, este mult mai probabil să menții un stil de viață sănătos pe tot parcursul zilei.

5. Încearcă să râzi cât mai mult

Abilitatea de a râde este considerată înnăscută – s-ar putea spune că este unul dintre instinctele umane. Când râzi, organismul produce substanțe necesare bunăstării: neurotransmițători, endorfine, dopamină. Râzând, simțim plăcere, ne înveselim; mușchii se relaxează. Râsul contribuie la stabilirea de relații între oameni, deoarece unește, încurajează activitățile comune, are un efect benefic asupra eficienței și creativității.

6. Privește partea plină a paharului

Încearcă să-ți gestionezi fluxul de gânduri în așa fel, încât chiar și în momentele negative să găsești părțile pozitive. La urma urmei, orice problemă poate fi rezolvată, așa că nu trebuie să-ți irosești energia pe lucruri inutile.

7. Gestionează-ți furia

Orice emoție ne afectează corpul. Când simți neglijare sau resentimente față de cineva, suferi de emoții negative. Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru experiențele negative este iertarea. Iertarea permite să vă eliberați de orice sentiment distructiv. Nu este necesar să credeți în eficacitatea acestei metode – trebuie doar să o încercați.

8. Iartă-ți părinții pentru tot și învață să ai grijă de ei

Mulți adulți își trăiesc viața cu un suflet rănit care păstrează urmele traumelor din copilărie. În cazului abuzului sau neglijenței este necesară intervenția specialiștilor. Dar chiar și micile greșeli și neatenția părinților au un impact uriaș asupra dezvoltării copilului și asupra vieții sale. Este foarte greu să crezi în alți oameni când proprii părinți te rănesc, chiar dacă au făcut-o intenționat.

Cercetările nu lasă nicio îndoială în acest sens: oamenii care pot ierta sunt mai fericiți decât cei care nu pot. Oricum, a ierta și a renunța la durere este una dintre cele mai grele provocări din viață. În schimb, suntem eliberați de ceea ce ne provoacă mult rău.

9. Acceptă-ți imperfecțiunea

Data viitoare când nu-ți reușește ceva, spre exemplu nu ai obținut permisul de conducere sau ai picat la examen. Acest lucru se datorează faptului că acționezi în limitele capacității tale actuale.

10. Lasă-te dus de val

În timp, devenim mai puțin flexibili, ne asumăm mai multe responsabilități și ne exprimăm mai des punctul de vedere asupra diverselor probleme. Încetează să controlezi totul pentru un timp și lasă-te dus de val. Ascunde-ți ghimpii și tolerant cu părerile altora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More