Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 lucruri pe care le ai în casă și ar putea să-ți aducă bani

0 748

În ultimele luni, una dintre noile preocupări pe care le-am avut eu și cei din jurul meu a fost: cum putem găsi modalități inventive de a câștiga bani stând acasă, bineînțeles. Iar ceea ce am ignorat până acum (dar care pare să fie extrem de eficient) se conturează în jurul unor obiecte pe care le avem deja chiar în casă.

Un studiu realizat de către onbuy.com demonstrează că 1 din 3 persoane stă pe o mină de aur în propria casă, pe primul loc în top-ul obiectelor care îți pot aduce venituri substanțiale fiind chiar jucăriille copiilor tăi (cuvântul Lego ajungând la peste 3.000.000 de căutări lunare); asta dacă ai copii. Dacă nu, întoarce-ți atenția asupra obiectelor vintage pe care le-ai moștenit de la bunica și pe care nu știai pe unde să le mai ascunzi — s-ar putea ca unii iubitori de frumos să le aprecieze la o valoare mult peste așteptările tale.

În funcție de căutările de pe Google raportate la prețuri, onbuy.com a realizat Top 10 obiecte care ți-ar putea aduce venituri substanțiale (pe plan internațional): jucării din pluș (73,000 searches), casete VSH (8,300 searches), lămpi (24,000 searches), ediții vechi de cărți (2,800 searches), Sony walkman (120, 000 searches), mașini de scris (256,000 searches),cutii cu cereale (4,300 searches), ipod clasic (84,000 searches), cuverturi/ pilote handmade (2,600 searches), lego (3, 300,000 searches).

lego

În România, lucrurile stau puțin altfel: dacă în prima zi a anului, cea mai căutată frază a fost „Când începe școala în 2020”, ulterior cele mai vândute produse în mediul online au fost jocurile video și telefoanele mobile (deși rezultate pentru 2020 nu sunt încă actualizate în trendurile Google).

Unele dintre cele mai renumite site-uri care te ajută să îți vinzi obiectele din casă sunt:

Anunțuri gratuite

OLX.ro (site-ul dispune de aplicație de mobil pentru Android, iOS și Windows Phone, oferă serviciul de livrare cu verificare și opțiuni contra cost de promovare a anunțurilor proprii);

Anunțul.ro (extensie a ziarului Anunțul Telefonic, cu peste 30.000 de anunțuri zilnic, fiind foarte ușor să republici anunțurile expirate);

Bizcaf.ro (deși nu atât de cunoscut ca primele două, are peste 500.000 de vizitatori lunar, iar postarea anunțurilor se face rapid, cu subcategorii variate).

Anunțuri cu bani

Okazii.ro (ești taxat la postarea anunțului, la promovarea opțională și cu un procent din valoarea tranzacției, însă sistemul de calificative este foarte bine pus la punct, fiind un spațiu foarte sigur pentru tranzacții);

Imobiliare.ro (cel mai mare site de anunțuri imobiliare, cu peste 1200 de oferte noi adăugate zilnic, dacă ai de vândut vreun teren sau vreo casă).

De asemenea, pentru a-ți vinde produsele din propria casă, te poți folosi de forumuri, deși pare că moda lor a cam trecut.

Tips&triks pentru un anunț de succes

  • Fotografii de bună calitate, din toate unghiurile.
  • Titlu sugestiv, cu denumire marcă, model, keywords de identificare.
  • Afișare preț – dintre sute de produse, poate fi criteriul definitoriu.
  • Sepcificații detalii
  • Starea produsului, cu eventuale probleme/ defecte. Sinceritatea este mereu apreciată de către cumpărători.

Și nu uita, întâlnește-te mereu cu posibilul vânzător într-un loc public. Succes!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More