Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 muzee din întreaga lume pe care le poți vizita online

Amsterdam, The Netherlands - May 2, 2014: Beautiful vibrant of tulips in the pond in front of the Rijksmuseum (National state museum) in Amsterdam in spring on May 2, 2014
0 764

În timp ce pandemia de coronavirus se răspândește în întreaga lume, din ce în ce mai multe persoane sunt îndemnate să rămână în casă. Evenimente s-au anulat, spațiile culturale sau închis, iar mulți oameni au început deja să se plictisească.

Totuși, câteva dintre muzeele închise din cauza pandemiei de coronavirus se deschid pentru vizitatori în mediul online.

Iată care sunt cele mai importante muzee virtuale pe care le poți vizita în această perioadă.

MUZEUL LOUVRE, PARIS

Louvre a fost inaugurat în 1793 și este cel mai mare muzeu de artă din lume, având o suprafață de peste 72.000 m², cu mai mult de 38.000 obiecte expuse. Expozițiile și galariile sale pot fi vizitate online AICI.

MUZEUL D’ORSAY, PARIS

Deschis în 1986, muzeul deține în principal arta franceză care datează din 1848 până în 1914, inclusiv picturi, sculpturi, mobilier și fotografie. Prin Google Arts&Culture, persoanele interesate pot admira aproape 300 de picturi.

MET, NEW YORK

Muzeul Metropolitan a fost inaugurat în urmă cu 149 de ani și este al treilea cel mai vizitat muzeu de artă din lume (dupa Louvre și National Museum of China). Colecția permanentă este formată din lucrări de artă din antichitatea clasică și Egiptul antic, picturi și sculpturi de la aproape toți maeștrii europeni, dar și o colecție extinsă de artă modernă și americană. Muzeul poate fi vizitat online AICI.

MUZEUL HERMITAGE, SAINT PETERSBURG

Muzeul Hermitage este al doilea cel mai mare muzeu de artă din lume. Colecțiile sale cuprind peste 3 milioane de obiecte, inclusiv cea mai mare colecție de tablouri din lume. Acesta poate fi vizitat AICI.

MUZEELE VATICANULUI, ROMA

Aceste muzee publice de artă și sculptură conțin lucrări din imensa colecție acumulată de Biserica Romano-Catolică și Papalitate de-a lungul secolelor. Pe site-ul muzeului există 7 tururi virtuale.

GALERIA UFFIZI, FLORENȚA

Inaugurat în 1581, muzeul este unul dintre cele mai cunoscute din Italia și deține o colecție de lucrări neprețuite, în special din perioada Renașterii italiene. Turul virtual poate fi accesat AICI.

BRITISH MUSEUM, LONDRA

Prin intermediul Google Arts&Culture, poți admira peste 7000 de obiecte de artă din celebrul British Museum. Mai mult, AICI găsești un tur interactiv foarte bine structurat.

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ, SEUL

Unul dintre cele mai populare muzeele din Coreea de Sud poate fi accesat din orice parte a lumii. Turul virtual al Google te va plimba prin șase etaje de artă contemporană din Coreea și de pe tot globul.

RIJKSMUSEUM, AMSTERDAM

Muzeul conține 8.000 de obiecte de artă și istorie, printre care se află și câteva capodopere ale lui Rembrandt, Frans Hals și Johannes Vermeer. Rijksmuseum poate fi vizitat prin Google Street View.

MUZEUL VAN GOGH, AMSTERDAM

Fanii marelui pictor pot vizita AICI 164 de opere. Muzeul reprezintă cea mai mare colecție de opere de artă ale lui Vincent van Gogh, inclusiv peste 200 de tablouri, 500 de desene și 750 de scrisori personale.

MUZEE DIN BUCUREȘTI

Și muzeele din România încearcă să se mute în spațiul virtual în această perioadă. Pe site-ul MMB poți accesa tururi virtuale pentru Palatul Suțu, Muzeul Prof. Dr. Victor Babeș și Muzeul Casa Memorială Nottara.

Deși trăim o perioadă mai dificilă, acest lucru nu trebuie să ne sperie sau deprime. Îți recomandăm să urmezi în continuare sfaturile specialiștilor referitoare la igienă și pe cele ale autorităților, legate de izolare. Profită de aceste zile pentru a admira și tu opere de artă celebre din confortul propriei locuințe!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More