Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 plante de purificare a aerului pe care trebuie să le ai în casă dacă suferi de alergii

0 755
Noxele produse de autoturisme și activitățile industriale pot declanșa astm, rinită alergică și alte tulburări alergice la adulții și copiii din întreaga lume. Vestea bună este că există câteva modalități naturale pentru a scăpa de aceste alergii nedorite: plantele de apartament.

Spathiphyllum

Cu frunzele ei verzi și florile albe, această plantă este recunoscută pentru proprietățile ei purificatoare. Studiile au arătat că poate reduce semnificativ poluanții atmosferici toxici și alergenici.

Dracaena

Dracaena este cea mai populară plantă de apartament. Este cunoscută și ca „arborele dragon“, atingând în înălțime și 2 metri. Poate ajuta în cazul expunerii la benzen. Această substanță chimică, care este utilizată în principal pentru a produce materiale plastice, rășini și fibre sintetice, poate provoca alergii cutanate care duc la mâncărime și erupții.

Aglaonema

Aglaonema este una dintre puținele plante recomandate de NASA care pot purifica aerul pe care îl respirăm. Poate elimina benzenul și formaldehida din aer.

Ficusul de cauciuc

Această plantă este un purificator de formaldehidă. S-a demonstrat că expunerea la acest compus chimic crește riscul de astm bronșic la copii.

Dracaena fragrans

Este posibil să doriți să aveți acest tip de plantă în casă dacă suferiți de alergii. Poate curăța aerul de toluen, care este cunoscut pentru că provoacă astm, rinită alergică și dermatită atopică.

Ferigă sabie

Nephrolepis exaltata, cunoscută sub numele de feriga sabie sau feriga Boston, necesită foarte puțină întreținere. Un fost om de știință de la NASA susținea: „Feriga Boston este una dintre cele mai eficiente plante pentru îndepărtarea poluanților din aer”.

Dracaena trifasciata

I se mai spune și limba soacrei și adoră locurile uscate. De asemenea, poate elimina 4 din cele 5 toxine principale găsite în aer.

Aloe Vera

Această plantă mai are ceva de adăugat la vasta sa listă de beneficii. De asemenea, poate purifica aerul de benzen și formaldehidă.

Anthurium Andraeanum

Poate filtra amoniacul din aer, o substanță chimică care poate provoca tuse și iritații la nivelul nasului și gâtului.

Chamaedorea

Chamaedorea a devenit populară ca plantă de casă în întreaga lume. Deoarece poate crește până la 6 m înălțime, servește de obicei ca piesă de decor. Vestea bună este că, pe lângă faptul că este frumoasă, această plantă poate purifica aerul de tricloretilenă, un compus chimic care poate provoca dureri de cap și amețeli.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More