Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 sfaturi despre căsătorie de la o femeie divorțată

0 360

Așa cum fiecare om este diferit, în felul lui, fiecare relație este și ea diferită. Totuși, sunt câteva lucruri care sunt comune în toate relațiile, iar o căsnicie bazată pe aceste fundamente va fi una care se va bucura de longevitate și iubire reciprocă.

Există câteva reguli pe care trebuie să le respecți pentru a fundamenta o relație de cuplu, mai ales când e vorba despre căsătorie.

1. Respectă-ți soțul.

Observi că nu spun: „Respectă-ți soțul atunci când merită”. Bărbatul are nevoie de respect mai mult decât orice pe lume, iar respectul soției este cel mai dorit lucru. ”Respectul trebuie câștigat” – este o capcană în care am căzut fiecare. Da, ne dorim ca soții noștri să se comporte astfel încât atitudinea față de ei să fie meritată, dar adevărul este că bărbatul e doar un om și va greși. Însă este persoana pe care ai ales-o să mergeți împreună prin viață – și pentru asta trebuie să-l respecți.

Dar nu înseamnă că trebuie să te prefaci că a luat decizia corectă atunci când nu a făcut-o. Asemenea lucruri pot și trebuie discutate, însă o poți face cu respect. Asta va schimba totul pentru soțul tău.

2. Protejează-ți inima

Iarba nu este mai verde la vecin. Lumea din jurul nostru este foarte diversă și cei din jurul nostru ne vor aminti tot timpul că nu suntem proprietarii a tot ce e mai bun – dar acest lucru nu este adevărat. Trăiți viața pe care o aveți și fiți recunoscători pentru ea.

3. Dumnezeu, soțul, copiii – doar în această ordine

Credința pentru mine pe primul loc în viață, indiferent ce s-ar întâmpla. Dar indiferent de religie, soțul ar trebui să fie mai important decât copiii. Nu vorbesc acum despre cazurile în care ești căsătorită cu un violator sau abuzator (caz în care te sfătuiesc să cauți ajutor), dar niciun bărbat sănătos mintal nu-ți va cere să abandonezi copiii, pentru a-i asigura lui nevoile.

Nu vei putea să-ți crești normal copilul dacă căsnicia ta se destramă. Am încercat să fac asta – nu funcționează. De asemenea, va veni inevitabil o zi când copiii vor părăsi casa părintească pentru a-și trăi viața și a-și îndeplini visurile. Dacă nu ai investit în relația cu soțul, veți rămâne amândoi cu un cuib gol și o inimă goală.

4. Iartă

Nimeni nu este perfect. Cu toții greșim. Dacă iertarea va deveni un obicei pentru tine ( să ierți totul, de cele mari la cele mai mici lucruri de zi cu zi (în fiecare zi îl iert pe soțul meu că aruncă prosopul umed pe raftul de la baie în loc să-l atârne de cârlig) — atunci furia ta nu va crește.

5. Comunicați cât mai mult

Înainte aveam obiceiul să nu vorbesc ce simt. Jucam jocul standard „Ar trebui să știi de ce sunt supărată” și asta era greșit. Bărbații nu sunt la fel de sensibili ca femeile și nu înțeleg că se poartă indiferent. Încă învăț și uneori soțul meu trebuie să „scoată” adevărul din mine, dar încerc să vorbesc despre ceea ce simt.

6. Planificați întâlniri regulate

Nu încetați niciodată să ieșiți la întâlniri. Chiar dacă nu vă permiteți o cină la restaurant, trebuie să petreceți în mod regulat timpul împreună. Nu vorbiți despre bugetul familiei, program și copii. Eu și soțul meu visăm adesea la viitorul nostru sau ne planificăm vacanța de vis. Astfel ne menținem legătura emoțională și învățăm ceva nou unul despre celălalt, deși suntem împreună de patru ani.

7. Nu rosti niciodată cuvântul „Divorț”.

Iar dacă ai de gând să o faci, atunci fă-o cu toată seriozitatea. Dar să ameninți cu divorțul este necinstit. Am făcut asta de multe ori în căsniciile mele anterioare și nu sunt mândră, dar am învățat să nu mai fac această greșeală.

8. Învață limbajul iubirii

Fiecare dintre noi are un limbaj al iubirii. Felul în care îl percepi tu este adesea diferit de felul în care îl percepe soțul tău. El are nevoie să-l încurajezi și să-l susții sau preferă cadourile materiale? Oricare ar fi limbajul lui, învață-l și folosește-l.

9. Niciodată nu spune cuvinte rele despre el.

Chiar dacă căsnicia voastră trece în prezent prin dificultăți și ai nevoie de sfaturi, este mai bine să consulți un psiholog. Membrii familiei și prietenii s-ar putea să nu fie obiectivi și să-ți dea sfaturi înțelepte. Ei știu doar despre o parte a conflictului și sunt adesea negativi față de celălalt membru. Contactarea acestor persoane puțin probabil te va ajuta.

10. Alege iubirea

În căsătorie se poate întâmpla ca într-o zi să te trezești și să simți că nu-ți mai iubești partenerul. Oricum alege să iubești. Sunt momente când soțul nu te mai atrage. Alege sa iubești. Problemele în viață sunt inevitabile, li se întâmplă tuturor. Așa că alege să-l iubești – el merită asta.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More