Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

11 întrebări pe care le vei primi la un interviu de angajare

47562136 - mature manager interviewing a female applicant in office
0 1.072

Când te pregătești să mergi la un interviu de angajare, foarte important este să te gândești ce întrebări pot să îți fie adresate și care sunt cele mai potrivite răspunsuri.

Răspunsurile pe care le dai într-un interviu de angajare s-ar putea să depindă de jobul pentru care aplici sau de compania angajatoare. Așa că e indicat să gândești ce vei răspunde înainte de fiecare întâlnire cu un potențial șef.

Iată câteva exemple de întrebări de la un interviu la care ar trebui să oferi răspunsuri care te pun în valoare.

De ce îți dorești acest job?

O întrebare la care trebuie să te gândești cu foarte mare atenție. Accentuează aspectele pozitive ale postului pentru care ai aplicat, dar evită să menționezi ce te deranjează la jobul tău din prezent sau, mai rău, chiar la cel pentru care candidezi.

Cu ce poți să contribui?

Spune-i intervievatorului despre reușitele pe care le-ai avut pe o poziție asemănătoare, astfel încât să-i arăți că ești potrivit pentru jobul scos la concurs.

Ce poți să-mi povestești despre tine?

Descrierea introductivă din CV-ul tău îți va fi de ajutor. Nu face din declarația personală o autobiografie, ci păstrează răspunsul la o durată de câteva minute. Caută să te axezi pe aspectele pozitive și nu uita să trasezi subtil o direcție: de unde ai plecat, cam ce ai făcut și, mai ales, unde vrei să ajungi!

De ce vrei să lucrezi pentru această companie?

Evidențiază aspectele pozitive ale deciziei tale și evită, în totalitate, motive de genul „salar mai mare” sau „un program de lucru mai scurt”.

Ce știi despre această companie?

Ai șansa să îți impresionezi intervievatorul prin cunosțintele tale despre compania respectivă. Oferă-i o imagine pe cât se poate de completă a produselor și serviciilor pe care compania le oferă și nu uita de cifrele de vânzări, noutățile din domeniu sau clienți.

De ce ar trebui să te angajăm?

Răspunsul pe care-l vei oferi se va baza pe experiența și realizările tale din trecut, care au legătură cu respectiva companie. Ai mai putea adăuga că tu consideri că ți se potrivește mult jobul pentru care te-ai prezentat la interviu și ai putea, de asemenea, să ceri și părerea intervievatorului.

Cât de ambițios ești?

Răspunsul depinde de poziția pentru care aplici – e bine să fii ambițios, dar ai grijă să nu lași impresia că ai fi o persoană arogantă, sau că urmărești chiar jobul intervievatorului.

Ce părere ai despre ultima companie pentru care ai lucrat?

Menționează doar aspectele pozitive și spune că a fost o companie în care ai lucrat cu plăcere. Povestește despre experiența pe care ai câștigat-o acolo și despre felul în care te poate ajuta pentru jobul la care aplici.

În ce mediu preferi să lucrezi?

Dacă angajatorul pentru care încă lucrezi este o organizație mai mică, spune-i intervievatorului că apreciezi o atmosferă restrânsă și un spirit de echipă dezvoltat. În schimb, dacă faci parte dintr-o companie mare, punctează că îți place stabilitatea unei afaceri dezvoltate.

Ești dispus să călătorești?

Dacă da, spune de la început. Daca nu, ai grijă să te interesezi cam ce înseamnă călătoriile, înainte de a refuza jobul.

Ce ai inventa?

Pregătește-te și pentru întrebări fanteziste, de tipul „Dacă ai putea inventa ceva, ce ar fi?”. Ar trebui să oferi răspunsul care, după tine, ți-ar aduce și jobul dorit.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More