Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

6 produse din casă care pot produce cancer

0 626

Principiul casa noastră este castelul nostru, trebuie reevaluat pentru că obiectele și produsele din casă care produc cancer sunt din categoria celor uzuale, fiind des folosite. Identificăm pericolele din casă și te îndemnăm să le elimini sau să le înlocuiești cu produse sigure.

Am făcut o listă cu cele mai importante produse din casă care produc cancer. Efectul și riscul vin din anumiți compuși pe care aceste produse le conțin și pe care cei care locuiesc în casă le inspiră sau intră în contact cu ele.

Toate aceste produse din casă care produc cancer conțin formaldehidă, nitrobenzen și clorură de metilen – toate substanțe cu risc cancerigen foarte ridicat, mai ales în urma unui contact prelungit.

Partea cea mai gravă este că toate aceste substanțe – și multe altele, se regăsesc în toate produsele din cauciuc, plastic, în coloranți, parfumuri, șampoane, săpunuri și altele.

1. Odorizante pentru casă sunt printre acele produse din casă care produc cancer. Multe odorizante au compuși cancerigeni volatili, precum și toxine extrem de periculoase care însă miros frumos. Parfumurile sintetice sunt realizate pe bază de esteri, iar aceștia sunt derivați din benzen, produs dovedit a avea puternic efect cancerigen, prin inhalare. Un studiu a relevat faptul că odorizantele de uz casnic conțin substanțe chimice care pot agrava astmul și care afectează uneori ireversibil capacitatea de reproducere.

2. Lumânările. O lumânare poate schimba complet atmosfera din casă, dar… un studiu realizat de Consumer Product Safety Commission din SUA arată că 40 la sută din lumânările de pe piață conțin plumb care se transformă în vapori de plumb în timpul arderii lumânării, vapori pe care cei prezenți îi inhalează. Plumbul este unul din metalele care produc efecte devastatoare pentru sănătate, acesta având proprietatea de a se acumula în organism. Pentru acest motiv lumânările sunt pe lista cu produse din casă care produc cancer. Expunerea la plumb contribuie la grave și ireversibile afecțiuni hormonale (mai ales la femei), probleme de comportament, dificultăți de învățare. Singura soluție pentru lumânările care ard, în casă sunt lumânări din ceară de albine cu fitil de bumbac.

3. Obiecte de artă. Da! Și acestea sunt pe lista cu  produse din casă care produc cancer. Unele dintre obiectele de artă, fie că sunt picturi sau nu, pot conține adezivi, vopsele acrilice și solvenți ce conțin substanțe chimice care provoacă mai multe tipuri de cancer, alergii, leziuni de organe. Mai ales copiii sunt deosebit de vulnerabile la aceste toxine, din cauza metabolismului lor mult mai activ și a sistemul imunitar imatur. De regulă aceste substanțe se consumă în câteva luni de zile de la finalizarea respectivelor opere de artă sau obiecte decorative. pentru siguranță toate produsele de artă trebuie să stea sub sticla, într-un mediu perfect etanș sau în camere puternic luminate (lumina activează eliminarea acestor noxe) și foarte bine ventilate.

4. Șamponul, săpunurile, detergenți. Toate acestea sunt pe lista cu  produse din casă care produc cancer. Lista substanțelor de sinteză pe care aceste produse le conțin este foarte mare. Extrem de dăunătoare sunt substanțele cu efect antibacterian, parfumurile chimice adăugate și conservanții. Soluția este să folosești săpunuri naturale, șampon din produse naturale și să ții foarte bine ambalate pungile de detergent și, neapărat, să clătești suplimentar rufele.

5. Mobila nouă, covoarele din fibre sintetice sunt pline de aditivi și mai ales formaldehidă folosită pentru prelucrarea lemnului și a fibrelor sintetice. Acestea sunt printre cele mai periculoase produse din casa care produc cancer pentru că sunt bunuri de folosință îndelungată, iar emanațiile de gaze și noxe durează cel puțin câteva luni. Dacă ai mobilă nouă în casă, camera trebuie foarte bine și des aerisită.

6. Perdele de duș din plastic  conțin un record de produse chimice toxice. Partea cea mai gravă este că apa caldă activează emisiile de substanțe chimice nocive, cele mai multe dintre ele cu un puternic efect volatil.

Reducerea contactului cu oricare dintre aceste produse din casă care produc cancer, nu poate decât să fie benefic pentru sănătatea ta și  familiei tale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More