Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

14 obiecte din locuință care erau cândva considerate de elită, dar acum nu mai sunt la modă

0 722
Fiecare persoană visează să aibă un loc confortabil în care să-i fie plăcut să te întoarcă, dar, în încercările noastre de a ne decora locuințele, deseori exagerăm și comitem niște greșeli banale pe care nici mobilierul scump sau tapetele la modă nu le pot corecta.

Mobilierul ieftin din antreu. 

Antreul este prima încăpere din casă, iar un mobilier ieftin și lipsit de gust strică aspectul întregii locuințe.

Tavanele extensibile lucioase.

Designerii ne recomandă să renunțăm la culorile aprinse și la structurile complexe pe mai multe niveluri în favoarea unui tavan simplu, alb, neted și mat.

Mânerele aurii ale ușilor.

Acestea sunt, în opinia designerilor, de prost gust, la momentul actual fiind la modă minimalismul; înlocuiți mânerele aurii cu cele de alamă neutră.

Corniere de plastic pe pereți.

Aceste elemente utilizate pentru a proteja colțurile sunt niște dușmani ai locuințelor noastre, dacă doriți, cu orice preț să le utilizați, limitați-vă la nișe, ferestre și uși.

Dulapul cu inserții.

Aceste dulapuri nu mai sunt la modă, locul lor fiind ocupat de dulapule clasice sau de cele cu uși glisante fără decor și mânere vizibile.

Mobilierul voluminos.

Canapele uriașe și grele erau cândva un simbol al bogăției și al luxului, dar s-au demodat și ai fost înlocuite cu forme mai simple și compacte, confortabile și ergonomice.

Mobilierul din sufragerie.

Mobilierul care acoperea întreg peretele nu mai este la modă, locul său fiind ocupat de rafturile deschise sau de nișele elegante care vor face sufrageria mai elegantă și mai spațioasă.

Panourile foto pentru pereții din bucătărie.

Designerii ne recomandă insistent să renunțăm la imprimarea fotografiilor pe panourile din bucătărie și să optăm pentru sticla mată transparentă sau colorată, care va oferi eleganță bucătăriei.

Bucătăria cu bar și țeavă cromată. 

Acest element a fost înlocuit de mese în stil minimalist, care arată foarte bine.

Cabina de duș care are cadă înaltă.

Pe lângă faptul că sunt incomode, acestea nu arată prea bine; de aceea designerii sugerează instalarea unor căzi de duș mici și pereți și ușă de sticlă.

Faianță demodată în toaletă și baie.

Moda de a decora partea inferioară a peretelui cu plăci întunecate, iar partea superioară cu plăci deschise a rămas în trecut, la moment fiind în tendințe culorile naturale care imită piatra, betonul sau lemnul.

Țevile uscătorului pentru prosoape sunt la vedere.  

Instalatorii uită,de multe ori, de acest detaliu; aceste țevi trebuie să stea exact sub suport.

Jacuzzi.

Acesta a fost, cu circa 10 ani în urmă, un simbol al bogăției, , însă la moment sunt la modă căzile de diferite forme geometrice: oval, cerc, dreptunghi etc.

Becuri încorporate în gips-carton.

Acesta a devenit un anti-trend, iar o soluție alternativă sunt ledurile, lămpile de podea sau cele de masă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More