Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

15 sfaturi geniale despre educația copiilor

0 416

Un cunoscut profesor din perioada sovietică, Anton Makarenko, a făcut o mulțime de zgomot în societate: datorită unei metode ale sale, chiar și cei mai neglijați copii și adolescenți au fost reeducați și au devenit persoane respectate.

Această metodă poate fi perfect aplicată și de părinții moderni. Vă propunem să vă familiarizați cu câteva citate extrem de înțelepte și utile.

1.”Vrei să corupi sufletul copilului tău? Atunci nu-i refuza nimic. Iar cu timpul, îți vei da seama că nu crești o persoană, ci un copac strâmb.”

2.”Trebuie să frânezi la fiecare pas și acest lucru ar trebui să devină un obicei … Un om fără frână este o mașină stricată”.

3.”Trebuie să știți cu cine este prieten, cu cine și ce joacă, cum tratează școala și profesorii, ce dificultăți are, cum se comportă în sala de clasă”.

4.”Fata trebuie să fie învățată astfel încât să întâlnească chiar și niște tineri plăcuți cu puțin piper”.

5.”Pentru educație, nu aveți nevoie de mult timp, ci de o utilizare rezonabilă a timpului puțin.”

6.”A învăța să iubiți, să recunoașteți iubirea, să fiți fericiți este a învăța să vă respectați pe voi înșivă, a învăța demnitatea umană”.

7.”Nu tirania, nu furia, nu strigătul, nu rugăciunea, nu implorarea, ci o dispoziție calmă, serioasă și de afaceri – aceasta ar trebui să exprime tehnica disciplinei familiei … Și dacă mai înveți cum să distingi între nevoile reale și cele fictive ale copiilor, atunci nu veți observa cum atitudinea de părinte va deveni cea mai dulce și mai plăcută formă de prietenie cu copilul”.

8.”Comportamentul tău este cel mai important lucru. Nu credeți că vă educați copilul numai atunci când vorbiți cu el sau îl învățați sau îi ordonați. Îl educați în fiecare moment al vieții, chiar și când nu sunteți acasă“.

9.”Un copil este o persoană vie. Nu este deloc un ornament al vieții noastre, este o viață separată, plină și bogată. Prin forța emotiilor, prin anxietate și profunzimea impresiilor, prin puritatea și frumusețea tensiunilor volitive, viața copiilor este incomparabil mai bogată decât viața adulților“.

10.”Este imposibil să înveți o persoană să fie fericită, dar este posibil să-l educi pentru a fi fericit”.

11.”Cerințele părintești față de sine, respectul părinților față de familie, controlul parental asupra propriului pas reprezintă prima și cea mai importantă metodă de educație”.

12.”Educarea copiilor este o sarcină ușoară atunci când se face fără nervi, în ordinea unei vieți sănătoase, calme, normale, raționale și distractive. Întotdeauna am văzut că acolo unde educația merge fără tensiune, acolo reușește.”

13.”În viața fiecărui copil există multe cazuri când nu știe ce să facă, când are nevoie de sfaturi și de ajutor. Poate că nu va cere ajutor, pentru că nu știe cum să facă asta, trebuie tu să vii cu el. Poate fi făcut prin sfat direct, printr-o glumă, printr-o sarcină, uneori chiar printr-un ordin. Dacă cunoști viața copilului tău, tu însuți vei vedea cum să faci cât mai bine.”

14.”În unele cazuri, este necesar ca copilul să iasă singur din dificultate, este necesar să se obișnuiască să depășească obstacolele și să rezolve problemele mai complexe. Dar ar trebui să vezi întotdeauna cum copilul efectuează această operațiune, nu trebuie să-i lăsați să devină confuzi și disperați. Uneori este chiar necesar ca copilul să vă vadă vigilența, atenția și încrederea în puterea lui.”

15.”Între noi: printre fraternitatea noastră pedagogică, procentul de marketing de familie nu este mai mic decât la voi. Și, dimpotrivă, copii minunați cresc adesea printre acei părinți care nu au văzut nici intrarea principală, nici intrarea din spate în știința pedagogică”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More