Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

20 de reguli pentru a avea un abdomen plat

0 1.712

Cu siguranţă, vrei caîn această vară să arăţi superb. Nu lăsa burtica generoasă să-ţi strice planurile, imaginea şi buna dispoziţie. Mai e timp să scapi de rotunjimea ei!

O rochie care urmăreşte linia corpului este o piesă de rezistenţă, însă nu toată lumea se poate lăuda cu un abdomen cu pătrăţele. Silueta nu este pentru toate femeile o problemă, dar burtica, chiar şi pentru cele slabe, poate strica imagina de femeie seducătoare.

Tot ce trebuie să faci este să aplici planul „abdomen plat“ în 20 de paşi. Grăsimea de pe burtă se modelează greu şi cere timp. Numărătoarea inversă a început! Dă startul chiar de mâine.

1 Bea un pahar de apă cu lămâie dimineața

Lămâia distruge bacteriile și stimulează digestia și metabolismul, dar ajută și corpul să elimine toxinele mai ușor. Această băutură este energizantă, te scapă de constipație și alcalinizează organismul, ceea ce duce la o pierdere în greutate mai rapidă. Pectinele din lămâie aduc mai grabnic senzația de sațietate și pentru mai mult timp.

2 Înlocuieşte cafeaua cu ceai verde!

Printre numeroasele lui beneficii, ceaiul verde, extrem de energizant, te ajută să reduci grăsimea de pe burtă. Este ideal să-l bei în locul cafelei, dar şi înainte de antrenament, pentru că va stimula arderea grăsimilor. Nu trebuie băut cu zahăr, dar, dacă-l vei infuza doar trei minute, aşa cum scrie la carte, gustul va fi unul fin şi plăcut. Când este amar, deja este compromis, iar efectul antiadipos nu va mai fi la fel de eficient. În plus, ceaiul verde te ajută să scapi de retenţia de lichide prin efectului lui diuretic.

3 Gustări cu ananas

Bromelaina, enzima-minune din ananas, ajută la descompunerea rapidă aproteinelor, uşurând astfel digestia şi eliminând riscul unui abdomen umflat.

4 Adaugă ghimbir

Ghimbirul ajută la calmarea tractului gastrointestinal, iatr prin această intervenţie, şi la reducerea balonării. Adaugă ghimbir proaspăt ras în ceai sau în salate şi mâncăruri.

5 Bea ceai de mentă

Nu este întâmplător că, în diverse magazine, saloane sau restaurante, ţi se oferă bomboane mentolate după masă. Menta ajută digestia. O infuzie de mentă după masă face adevărate minuni pentru siluetă, dar mai ales pentru aspectul burticii. Oricât de bună ar fi menta, nu bea aceste ceaiuri mai mult de o lună! Orice plantă medicinală consumată în exces face rău!

6 Nu pune gura pe alcool!

Când vine vorba de aplatizarea stomacului, orice gram de alcool poate să-ți strice planurile. Aduce organismului multe calorii și este rapid înmagazinat în depozitele de grăsime, ba, mai mult, în prezența alcoolului, organismul arde cu până la 36% mai puțină grăsime ca de obicei, pentru că este inhibată producția de hormoni care ajută la arderea grăsimilor.

7 Renunță la băuturile carbogazoase

Cele mai multe conțin o cantitate mare de zahăr și sunt extrem de calorice, dar nici apa carbogazoasă nu este atât de inofensivă, pentru că aduce gaze în intestin, respectiv o burtă umflată.

8 Atenție la sorbitol!

Este un îndulcitor artificial care nu are atât de multe calorii; în schimb, organismul are probleme să digere această substanță și deseori poate fi cauza balonărilor! Se găsește în sucuri, iaurturi, alimente cu calorii reduse, gume de mestecat și bomboane. Citește atent etichetele!

9 Bea multă apă!

Acest obicei te va ajuta când încerci să-ți aplatizezi stomacul. Consumând multă apă, organismul va echilibra fluidele din organism, renunțând la retenția apei. În plus, cu burta plină de apă, vei fi tentată să mănânci mai puțin. Un alt motiv de a consuma apă este legat de faptul că ajută organismul să descompună grăsimile consumate în energie și substanțe nutritive, ceea ce menține metabolismul la o rată optimă.

10 Fă exerciții cardio!

Nimic nu este mai eficient împotriva kilogramelor în plus, dar mai ales a țesutului adipos de pe abdomen decât exercițiile cardio. Un studiu făcut la Universitatea Duke a arătat că exercițiile aerobice sunt cele mai eficiente în arderea grăsimii viscerale. Pentru rezultate excelente, specialiștii recomandă 150 de minute pe săptămână de activitate moderată de aerobic (mersul pe jos sau înot) sau 75 de minute de alergare. Sesiunile de efort fizic trebuie să fie de 15-20 de minute. Dacă vrei și să pierzi în greutate, nu doar să scapi de rotunjimea burticii, crește intensitatea și durata exercițiilor!

11 Exerciții pentru acasă

Stai întinsă pe spate, cu mâinile deasupra capului. Ridică picioarele la 45 de grade, apoi brațele și umerii de pe saltea. Menține poziția cinci secunde. Repetă de 15 ori.

Pentru a-ți sculpta talia, fă următorul exercițiu: stai lungită pe o parte, cu sprijin pe antebraț. Din această poziție, ridică șoldul de pe saltea și rotunjește talia ca și cum te-ai sprijini pe o minge. Menține cel puțin zece secunde această poziție. Repetă de zece ori pe fiecare parte.

12 Menține postura!

Stai dreaptă și strânge burta. E greu, nu ai cum să faci asta din prima, dar exersează această postură ori de  câte ori îți aduci aminte. Umerii aduși atrag după ei un abdomen convex. Tocurile te vor ajuta să stai mai dreaptă: chiar dacă sunt mici, îți vor corecta postura.

13 Culorile ideale

Negrul este culoarea care slăbește, dar nu e singura opțiune pentru hainele tale. Poți alege și alte culori închise: violet, bleumarin, vișiniu, gri și smarald. Sunt elegante și subțiază silueta. Modelele geometrice și florale sunt o modalitate bună de a ascunde un pic din burtă.

14 Mănâncă mai des!

În loc de trei mese mari, care umplu burta și pun la grele încercări sistemul digestiv, mai bine mănâncă puțin și des, la aproximativ fiecare trei ore. O cantitate mai mică de mâncare ocupă mai puțin spațiu în stomac, provoacă mai puțină expansiune și menține metabolismul la cote optime, asigurându-ți mereu senzația de sațietate.

15 Limitează consumul alimentelor bogate în fibre!

Când toți nutriționiștii recomadă multe fibre, pentru a scăpa mai ușor de burtică, trebuie să reduci aportul alimentelor bogate în fibre. Broccoli, fasolea, varza și conopida produc gaze și balonare. Exclude din dietă pentru câteva săptămâni aceste alimente și vei vedea că burtica e deja mai suplă. Dacă totuși vei consuma ocazional aceste alimente, ia suplimente cu enzime pentru a facilita digestia și a preveni apariția gazelor în exces.

16 Fructe cu măsură

Legumele și fructele crude sunt foarte bune pentru starea generală de sănătate, dar ele pot produce balonări, chiar dacă unele ușoare − prin urmare, cel mai bine este să le mănânci în porții mici, repartizate pe tot parcursul zilei.

17 Verifică intoleranța la lactoză

Dacă atunci când mănânci lactate apare disconfort digestiv, urmat de gaze și balonare, s-ar putea să ai dificultăți în a digera lactoza. Consumă alimente cu nivel scăzut de lactoză, cum ar fi iaurtul, sana sau chefirul, și în cantități mici sau consumă produse fără lactoză.

18 Potasiul e de ajutor

Alimentele bogate în potasiu − avocado, banane, papaia, mango, pepene galben și iaurt degresat −  reduc retenția de apă și inflamațiile în organism.

19 Ora magică

Mănâncă o gustare care conține proteine între orele 15 și 16. Proteinele ard cel mai bine grăsimile, iar acest interval este magic: chiar atunci organismul arde cel mai ușor țesuturile adipoase, iar dacă are un aport de combustibil, focul va fi mai intens!

20 Mestecă încet

Studiile au arătat că, mestecând fiecare îmbucătură de 30-40 de ori, putem slăbi până la 20 de kilograme pe an fără vreun alt efort. Digestia începe din cavitatea bucală. Cu cât bolul alimentar este mai bine măcinat, cu atât stomacul va avea mai puțin de muncă, iar digestia va fi mai rapidă. În plus, nu vei mai fi tentată să consumi o cantitate mare de mâncare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More