Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

5 feluri prin care hackerii pot accesa smartphone-ul pentru a fura informațiile

0 7

Specialiștii în cibernetică atrag atenția asupra metodelor pe care le au infractorii la ora actuală.

În situația în care vrei să încarci bateria telefonului mobil dintr-un restaurant sau la o terasă trebuie să iei în calcul faptul că respectivul cablu USB sau cablul de încărcare pot duce la spargerea dispozitivului personal.

De cele mai multe ori infractorii cibernetici pot trimite datele prin USB. Acest lucru înseamnă că un computer infectat cu programe malware sau viruși ar putea infecta automat telefonul dacă cele două sunt conectate.

Potrivit experților de la nordvpn.com, acest lucru are loc și atunci când folosiți legătura USB doar ca modalitate de încărcare a telefonului. A doua modalitate prin care hackerii preiau controlul mobilului este prin atac prin schimb de simulare.

În felul acesta hackerii pot transfera datele de pe numărul dumneavoastră de telefon pe propria cartelă SIM și pot prelua conturile bancare pe care le folosiți. Din păcate, s-ar putea să rămâneți fără bani în conturi.

În această situație intră și Wi-Fi public sau stațiile de încărcare. Hackerii pot configura rețele Wi-Fi false, numite rețele gemene malefice, pentru a vă redirecționa către site-uri web malițioase sau pentru a fura date prin intermediul cablului USB de la o stație de încărcare.

Cum îți pot sparge hackerii telefonul mobil

A patra modalitate prin care hackerii pot intra în telefonul tău pentru a fura datele este prin intermediul aplicațiilor de spionaj. Acestea sunt destul de ușor de procurat și se pot folosi chiar și de persoanele care nu au cunoștințe avansate de IT.

Hackerii reușesc prin intermediul aplicațiilor de spionaj să monitorizeze de la distanță activitățile pe care le desfășurați pe telefonul mobil. Infractorii cibernetici obțin, așadar, accesul direct la dispozitivul folosit.

A cincea metodă prin care infractorii fură datele din telefonul mobil este prin atacurile de phishing. Acestea pot fi de forma mesajele de phishing, e-mailurilor sau mesajelor text care conțin linkuri malițioase pentru a instala programe malware, care fură datele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More