Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

5 greșeli de amenajare a locuinței

0 1.577

Tocmai ce ai achiziționat un apartament sau o casă, totul este aproape pregătit și e momentul să treci la partea de amenajare. Având bugetul secătuit după ultimele cheltuieli, începi să te gândești de două ori la ce fel de mobilă și decorațiuni urmează să cumperi.

Din păcate, atunci când achiziționăm finisaje, mobilă și accesorii, în baza ofertelor de pe piață, riscăm să nu facem întotdeauna cele mai inspirate alegeri, ceea ce poate duce la o amenajare cu aspect ieftin și aparent fără un plan riguros. Ca să eviți acest aspect îți prezentăm 5 greșeli cel mai des întâlnite în amenajările interioare.

1. Perdele și draperii montate prea jos

Atunci când montezi galeriile perdelelor, evită montarea acestora exact deasupra tâmplăriei geamurilor pentru a nu crea o imagine îngustă a încăperii. Designerii preferă montarea galeriilor de perdele și draperii cât mai aproape de tavan, truc cu ajutorul căruia înalță vizual încăperea și dă senzația că spațiul amenajat este substanțial mai mare.

2. Ai grijă la culori !

Imaginează-ți cum ar fi sa petreci o zi întreagă într-o cameră roșie, neagră sau verde. Oricare ar fi culoarea ta preferată, trebuie folosită cu măsură, mai ales dacă este o culoare stridentă. Chiar și culorile deschise pot să fie mai bine puse în valoare dacă sunt asortate cu accesoriile potrivite și cu câteva decorațiuni colorate.

Spre exemplu, un dormitor alb poate fi asortat cu o lenjerie de pat vernil, draperii galben pal și 2 tablouri cu rame de aceleași culori. Acesoriile subtile și culorile calde dau o alură mult mai prietenoasă și caldă încăperii.

3. Decorul nepotrivit

Ți-ai cumpărat un covor mare, de un alb imaculat în sufragerie, deși nu te descalți atunci când vii cu cățelul de afară, iar copilul tău pictează cu mâncare orice lucru îi iese în cale. Nu credem că trebuie să insistăm și că realizezi uriașa greșeală.

Înainte de a lua o decizie în ceea ce privește amenajarea locuiței, ia în calcul stilul tău de viață, lucrurile care te înconjoară și pasiunile tale dacă nu vrei să regreți alegerile făcute.

4. Excesul de mobilier și accesorii decorative

Chiar dacă nu ești adeptul minimalismului, cel mai bine ar fi să eviți să aduni prea multe piese de mobilier și decorațiuni într-o singură încăpere. Limitează-te la câteva piese esențiale, cu design simplu și util, mai ales pentru încăperile mici, asta dacă nu vrei să ai senzația că locuiești într-un depozit de mobilă, plin de praf și obiecte inutile. De asemenea, încearcă să eviți imprimeurile pentru piesele de mobilier sau decorațiuni, pentru a nu da senzația unui spațiu mult mai mic decât este defapt.

5. Florile de plastic

Faptul că nu petreci prea mult timp acasă nu justifică decorarea locuinței cu flori de plastic. Florile artificiale nu fac decât să adune praf, plus că nu îți îmbunătățesc cu nimic decorul, ci dimpotrivă. Așadar, fie renunți la orice fel de plantă de interior, fie alegi câteva exemplare din specii ce necesită mai putină atenție.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More