Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

7 atracții turistice din Antalya pe care nu trebuie să le ratezi

0 425

Antalya este considerată una dintre stațiunile ,,bijuterie” din Turcia, locul unde s-a născut și s-a perfecționat ospitalitatea turistică. Antalya se bucură de 300 de zile cu soare în fiecare an și este perfectă pentru oricine: pentru o lună de miere, pentru distracție cu prietenii sau cu persoana iubită, pentru familii. Indiferent de preferințele tale, vei reuși să te bucuri de o vacanta Turcia reușită. 

În cazul în care vrei să ajungi în Antalya, pentru a nu te preocupa cu organizarea vacanței, îți recomandăm să alegi agenția de turism Destine Holidays. Astfel, te vei bucura de o vacanta in Antalya la prețuri excelente, în condiții foarte bune.

În continuare, îți vom prezenta cele mai populare atracții turistice din Antalya! 

Belek

Dacă ajungi în Antalya, nu poți să nu vizitezi Belek. Este o stațiune de lux, reușind să urce în topul stațiunilor din Turcia. Aici găsești zeci de hoteluri de patru și cinci stele, cu servicii de tip all inclusive și cu facilități pentru o vacanță perfectă. Belek dispune de o plajă de 16 km, cu intrare lentă în mare și nisip extrem de fin. Un lucru interesant este faptul că plaja din Belek este protejată, datorită faptului că este locul unde broaștele țestoase din zona își depun ouăle. Ape minerale, spa-uri, cascade și multe alte obiective turistice naturale au transformat Belek într-un mic paradis.

Lara

Această stațiune mai poartă și denumirea de ,,Vegasul Turcesc”. Aici se găsesc hoteluri de lux și asemenea Vegasului din S.U.A. sunt prezente reproduceri ale unor obiective turistice importante din lumea întreagă. Însă acestea nu sunt singurele puncte forte ale stațiunii: plaje excepționale, Cascada Duden, Lara Beach și multe altele îți vor încânta privirea. 

Orașul Antalya

Trebuie neapărat să vizitezi și orașul vechi, mai ales dacă ești pasionat de istorie. Aici vei regăsi numeroase așezări vechi și obiective turistice importante. Spre exemplu, poți vizita Poarta lui Hadrian, construită în anul 130 d.H. Nici partea nouă a orașului nu este de neglijat, deoarece vei descoperi restaurante cu preparate excepționale, baruri și vei putea face shopping. 

Side

Este un sat pescăresc dezvoltat pe ruinele unor așezări romane, chiar la limita dintre munte și mare. Vei descoperi aici plaje întinse, cu apa azurie și nisip fin și poți practica numeroase sporturi nautice. Fiind un oraș vechi, vei putea vizita diverse obiective turistice arheologice, precum Terme, Agora, Templul lui Apollo și multe altele. 

Alanya

Este un superb oraș, cu o caracteristică intersantă: este împărțit în două de o penisulă. Astfel, latura de sud este considerată turistică, iar latura de nord este mai mult pentru localnici. Alanya nu este un oraș nou, ci a fost bastion pentru numeroase imperii: roman, bizantin și otoman, iar dovadă stau obiectivele turistice cum ar fi Turnul Roșu, Castelul Alanya, Tersane. 

Kemer

Dacă îți place viața de noapte, luxul și sporturile nautice, această stațiune este ideală pentru tine. Kemer este stațiunea unde munții, marea și pădurile întinse se unesc pentru a crea peisaje ireale. Aici vei putea practica sporturi de apă, te poți bucura de plaje private și de hoteluri în regim all inclusive. De asemenea, găsești numeroase magazine atractive de unde poți cumpăra suveniruri sau produse de lux.

Termessos

Ultima atracție pe care ți-o prezentăm în această serie este Termossos. Aceasta este o cetate situată la 1000 m altitudine, ce a fost construită în secolul IV. Dovezile istorice indică faptul că aceasta cetate a fost printre singurele ce au rezistat atacurilor lui Alexandru cel Mare. Cetatea include printre altele și un mausoleu, bai romane, odeon, teatru, agora. 

Sperăm că ți-au plăcut atracțiile prezentate și că vei dori și tu să ajungi în Antalya anul acesta!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More