Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

8 idei de afaceri pentru mămicile casnice

0 809

Mamele casnice realizează, adesea, că au la dispoziție suficient de mult timp liber pentru un business și, cel mai important, își pot alege ritmul în care să lucreze. Practic, deciziile le aparțin în totalitate, și, pe lângă veniturile obținute și activitatea profesională continuă, se pot ocupa fără probleme și de copil sau de întreținerea casei. Iată câteva idei de afaceri pe care le poți lua în considerare, dacă intenționezi să demarezi un business profitabil:

1. Comerț online

Zona de e-commerce este extrem de tentantă, în special, pentru doamnele care pot realiza obiecte handmade și pe care să le vândă printr-un magazin online. De la bijuterii, accesorii și haine până la decorațiuni, săpunuri naturale sau felicitări, orice produse create de tine se pot comercializa cu ușurință pe internet. Dacă nu te regăsești în această parte creativă, dar ai talent într-ale comerțului, atunci vinde produsele altor furnizori, de pe urma cărora tu să încasezi un comision.

2. Servicii de contabilitate

Îți plac numerele? Cunoști, în detaliu, structura legii contabilității? Încearcă să-i ajuți pe alți oameni să-și pună finanțele în ordine. Ai posibilitatea de a ține evidența contabilă a mai multor companii, totul din confortul casei tale.

3. Traduceri online

Trăim vremuri fascinante, iar mare parte din activitatea zilnică a oamenilor se desfășoară online. Prin urmare, este nevoie, mai mult ca oricând, de traducerea anumitor texte pentru a facilita circulația informațiilor. Dacă stăpânești una sau două limbi străine astfel încât să poți traduce sau scrie nativ business, te-ai ales cu o afacere grozavă.

4. Web design

Indiferent că vorbim despre marile corporații sau micile firme locale, acestea au mereu nevoie de designeri pentru website-uri, broșuri, logo-uri, newslettere și multe altele. Dacă web designul este punctul tău forte, ai șansa să-ți faci un business din asta.

5. Corector/editor de texte

În cazul în care îți place să citești și ești atentă la detalii, poți să-i ajuți pe alții să depisteze greșeli în textele, rapoartele, cărțile sau articolele lor. Trebuie să ai cunoștințe de gramatică și ortografie și abilitatea de a rearanja frazele, păstrând, însă, sensul dat de autor.

6. Blogging

Am putea spune că acesta este unul dintre cele mai simple moduri de a face bani de acasă, dacă îți place să „manevrezi“ cuvintele. Un blog reprezintă o activitate foarte plăcută, deloc solicitantă, și care îți permite să-ți alegi tematica luând în considerare pasiunile tale sau domeniile de interes. Ai șansa de a redacta conținut de calitate și de a face bani din plasarea anunțurilor, recomandarea anumitor produse sau servicii, postări sponsorizate ori publicitate AdSense.

7. Babysitting

Iubești copiii și simți că te-ai descurca să ai grijă de mai mulți prichindei? Verifică regulile pe care trebuie să le respecți și încearcă să oferi servicii de babysitting și pentru alți părinți. Poți face tot felul de activități cu alți copii, iar timpul petrecut astfel va fi fructificat atât din punct de vedere financiar cât și personal, deoarece puiul tău va fi încântat să fie și alături de tine și de alți copii de vârsta lui.

8. Consultant

Chiar dacă ai ieșit din mediul profesional pentru a deveni mamă, îți poți continua activitatea oferind consultații de la domiciliu. În situația în care ai experiență sau acreditări solide, poți concepe planuri sau strategii în orice domeniu. De pildă, planificarea financiară, alimentație, fitness, organizarea timpului, optimizarea costurilor, marketingul ori realizarea proiectelor pentru acreditare ISO sau atragerea fondurilor pot reprezenta idei de afaceri bune pentru tine.

Dacă ești o fire creativă și vrei să pui bazele unei afaceri, amintește-ți că este foarte ușor să lucrezi într-un domeniu care te pasionează sau în care ești specializată. Un business la domiciliu implică o analiză detaliată, efort, ambiție și motivație pentru a avea succesul scontat și o dezvoltarea rapidă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More