Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Alanya, destinația ideală pentru răsfăț la plajă și vizite istorice

0 763

Alanya este înconjurată de plaje uimitoare sărutate de apele spumoase ale Mediteranei și găzduiește un număr mare de resorturi cu facilități turistice excelente: de la SPA-uri la piscine interioare cu valuri, parcuri acvatice și saune, un sejur aici înseamnă mai întâi de toate desfătare pentru simțuri.

Antalya este locul ideal pentru o vacanță în care să te bucuri de privilegiile oferite de resorturile de 5 stele. Dincolo de răsfățul asigurat de regimul all inclusive, această destinație populară îți oferă și o mulțime de atracții și obiective pe care merită să le explorezi.

Bijuterii istorice din Alanya

Chiar dacă este cea mai îndepărtată stațiune din regiunea Antalya, de pe coasta Mediteranei, Alanya este un paradis pitoresc ce adăpostește plaje generoase încadrate de ape turcoaz. Vei găsi aici și o seamă de edificii istorice, simbolul locului fiind Turnul Roșu Kizil Kule, de unde poți capta cele mai bune panorame asupra orașului.

Urcă pe culmea stâncoasă unde se întind zidurile fortificate ale vechiului Castel Kalesi ce păstrează încă amprenta influentului sultan Alaadin Keykubat care îi aducea aici pe prizonierii cărora le era acordată ultima șansă la viață. Sultanul îi obliga să arunce de pe deal un cataroi de piatră, iar dacă ajungea în apă era salvat. Însă nu mulți reușeau acest lucru, pentru că pietrele se loveau de stâncile colțuroase, iar prizonierii sfârșeau aruncați chiar ei de pe deal.

Dacă nu vrei să petreci întregul sejur la plajă sau în resort, agențiile de turism îți propun să evadezi în croaziere pe Mediterană unde vei avea ocazia să înoți în apele de smarald ce scaldă Plaja Cleopatrei și să vizitezi Peștera Îndrăgostiților.

Explorează la pas zona istorică a Antalyei

Într-un sejur în Alanya merită să descoperi și orașul Antalya. Vizitează la pas vechea cetate Kaleici ce păstrează urmele bizantinilor, romanilor, seljukilor și otomanilor. Plimbă-te pe străzile alambicate dominate de casele din piatră ale otomanilor, de moschei cu minarete, hammam-uri și vechi hanuri boierești. Drumul te conduce pe lângă zidurile fortificate, până la Portul Roman – o zonă protejată, cu atmosferă cosmopolită unde poți lua masa într-un local tradițional cu vederi spre iahturile acostate în port.

Dacă ești dornic de petreceri de lux, urcă pe Dealul Tunek Tepe, una dintre zonele exclusiviste ale orașului Antalya, unde se îngrămădesc localuri și hoteluri moderne, unde noapte de noapte se organizează cele mai tari petreceri turcești. În plus, vederile asupra golfului sunt cu adevărat impresionante.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More