Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Alegerea covorului pentru living – 10 sfaturi practice

0 566

Sufrageria este una dintre cele mai circulate zone din locuință. Copiii, întreaga familie și musafirii populează mare parte din zi această încăpere. Tuturor ne plac covoarele pentru că oferă un plus de eleganță casei, însă trebuie să știm cum să le alegem în funcție de poziționarea lor. Iată câteva sfaturi practice pentru alegerea acestora.

Covorul pentru sufragerie trebuie să se curețe ușor

O cameră atât de expusă precum sufrageria trebuie să aibă elemente de decor specifice. Alegerea covorului nu este niciodată simplă pentru că nu dorești să cureți zilnic covorul de pete și murdării. Dacă ești în căutare de covoare pentru sufragerie, indiferent de dimensiunea lor, verifică și care sunt materialele din care sunt acestea realizate. Chiar dacă obișnuiești să duci covorul la curățătorie la un anumit interval, e important să îl poți aspira ușor de două-trei ori pe săptămână și să scoți petele ușor.

Alege un covor în una din culorile existente deja în sufragerie

Mai ales dacă alegi un covor de dimensiuni mari pentru living, trebuie să ai grijă la culoare. Poți să alegi o nuanță mai tare dacă vrei ca acela să fie punctul de atracție al încăperii, dar dacă vrei să păstrezi o atmosferă armonioasă și elegantă ar fi ideal să optezi pentru o culoare care există deja în cameră, spre exemplu nuanța mobilierului sau a tapetului.

Covorul pentru sufragerie trebuie să fie călduros

Este important să ai tot confortul în sufragerie pentru că aceasta este o cameră în care petreci mult timp alături de familie și persoane dragi. Din acest motiv este indicat să alegi un covor cu o textură moale dintr-un material călduros. Pe covor poți așeza perne de mari dimensiuni care vor aduce un plus aspectului general al încăperii, fiind un semn că e o zonă de relaxare și plină de liniște. 

Alege covoare cu motive florale pentru sufrageriile vintage

Foarte multe persoane se regăsesc în stilul vintage și aleg să facă amenajările interioare conform acestuia. Dacă vrei ca sufrageria să fie aranjată în rigorile acestui stil trebuie neapărat să achiziționezi un covor cu motive florale, în culori contrastante, care să atragă atenția. În plus, poți poziționa covorul chiar în centrul camerei. 

Alege covorul din sufragerie în funcție de dimensiune

Pentru ca sufrageria să aibă un aspect cât mai elegant și să nu pară prea aglomerată, dimensiunea covorului trebuie să respecte proporțiile. Dacă suprafața este foarte mare, poți să alegi un covor de dimensiuni mari, însă nu trebuie să acopere toată pardoseala deoarece poate da senzația de sufocare. De cealaltă parte, dacă nu dispui de foarte mult spațiu, alege un covor rotund sau oval care să fie doar în zona canapelei și a măsuței de cafea. Poți adăuga covorașe mici în zone precum intrarea în living sau în spațiul în care se servește masa pentru un plus de confort.

Alege covoare uni

Covorul într-o singură culoare e potrivit pentru sufrageriile cu pereți cu modele sau stickere. Dacă pereții din sufragerie sunt decorați cu tapet cu model sau dacă există draperii înflorate sau cu alte texturi, alegerea covorului este are în vedere o culoare cât mai neutră. În caz contrar riști ca încăperea să arate foarte plină și se creează o atmosferă obositoare. 

Covoarele cu fir lung dau senzația de căldură

Atmosfera în sufragerie, la fel ca în restul încăperilor din locuință, este dată de detalii. Covoarele cu fir lung conferă o senzație de căldură și comoditate. Dacă în living ai și un șemineu, cu siguranță peisajul este complet și toată lumea se va simți relaxată în această zonă a casei.

Alegerea covorului nu ar trebui să fie un proces dificil, deoarece vei găsi o multitudine de covoare disponibile pe piață. Ia așadar în calcul toate aspectele și alege covorul potrivit pentru sufrageria ta, astfel încât aceasta să arate conform așteptărilor tale. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More