Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Alegerea rochiei de mireasă: ce trebuie să iei în calcul pentru o apariție de neuitat

0 993

Visul oricărei femei este să pășească către altar într-o frumoasă rochie de mireasă, care să-i flateze silueta și să-i reflecte pe deplin personalitatea. Acolo își va uni destinul cu cel al persoanei alese, iar întreg momentul va rămâne etern în amintirea tuturor părților implicate.

Toate elementele care alcătuiesc o nuntă trebuie alese cu cea mai mare grijă. Planificarea începe din timp, chiar după ce logodna a fost anunțată, iar unul din gândurile principale ale viitoarei mirese se îndreaptă către ce este cel mai important – alegerea unei rochii de mireasă.

Selectarea rochiei de mireasă – o experiență unică, ce necesită o atenție aparte

Din multitudinea de modele existente, atât în magazinele fizice, cât și în cele online, găsirea celui ideal poate părea o provocare. Femeia sigură pe sine știe însă faptul că întregul proces poate fi simplificat dacă se urmăresc anumite linii simple.

În primul rând, este necesar să se stabilească tipul de siluetă, acesta având un impact covârșitor asupra imaginii finale. Apoi, nuanța aleasă trebuie să fie în armonie cu tenul, ochii și părul miresei, iar detaliile trebuie să fie prezente pe partea rochiei care se dorește a fi evidențiată mai mult.

Croiul contează. O cusătură curată, atent efectuată, poate flata orice tip de siluetă. Alături de acesta, este deosebit de important să se opteze pentru materiale de calitate, care vor oferi mai multă eleganță și prestanță.

Prețul este și el important. Rochiile de mireasă au prețuri ce pot varia de la câteva sute de lei, la câteva mii. O femeie care știe ce vrea nu va lăsa acest factor să-i influențeze alegerea, ci va achiziționa modelul care, deși depășește cu puțin bugetul inițial alocat, îi oferă senzația de unicitate dorită.

Factori care contribuie la crearea unei apariții de neuitat

Selectarea rochiei ideale nu este singurul moment complicat. Aceasta trebuie urmată de alte alegeri, deosebit de importante în ceea ce privește aspectul final:

Voalul de mireasă – un element care accentuează eleganța rochiei

Există atât voaluri de mireasă lungi, cât și medii sau scurte. Lungimea acestora trebuia decisă în funcție de detaliile rochiei, de decolteul acesteia, de trenă etc.

De exemplu, în cazul unei rochii cu decolteu în V se poate opta pentru un voal de mireasă până la umeri, iar în cazul unei rochii de mireasă fără trenă se pot alege voaluri de lungime medie.

Pantofii de mireasă – o alegere care trebuie să creeze echilibrul dorit

Pantofii de mireasă trebuie să se potrivească cu rochia, atât în ceea ce privește culoarea, cât și în ceea ce privește designul, cusăturile și detaliile. Desigur, pentru modelele de rochii de mireasă simple se va opta pentru pantofi cu detalii mai bogate, și invers. Nu este obligatoriu ca pantofii de mireasă să se asorteze în totalitate cu rochia, însă trebuie să fie în armonie cu tema nunții, iar culorile să nu fie într-un contrast prea puternic.

Bijuteriile și accesoriile – elemente care trebuie să reflecte personalitatea miresei

Bijuteriile nu au doar rolul de a completa frumusețea rochiei alese, ci și pe cea a trăsăturilor miresei. Colierul trebuie ales în funcție de decolteu, cerceii în funcție de coafură, brățările în funcție de bretelele rochiei etc. Un must-have pentru aproape toate modelele de rochii de mireasă este cordonul – acesta având rolul de a evidenția delicatețea taliei și, implicit, de a flata formele feminine. Cordonul poate fi simplu, tip bandă, sau cu detalii prețioase, menite să aducă mai multă strălucire întregii ținute.

Coafura – un factor ce evidențiază detaliile rochiei de mireasă

Coafura se alege și ea în funcție de rochia de mireasă. De exemplu, în cazul unei rochii lejere, purtate în cadrul unei nunți mai relaxate (cum ar fi una la malul mării), se poate opta pentru o coafură cu bucle lejere sau o împletitură simplă, evidențiată de bentițe delicate. În situația în care se optează pentru rochii de mireasă deosebite fără bretele, linia feminină a bustului va fi evidențiată mai bine cu ajutorul unui coc elegant, cu șuvițe ce încadrează armonios fața.

Machiajul de mireasă – un element care transformă totul într-o poveste de neuitat

Desigur, machiajul va fi realizat de către un profesionist, după ce toate elementele care alcătuiesc ținuta au fost atent alese. Chiar și așa, viitoarea mireasă ar trebui să cunoască faptul că acesta trebuie să fie în primul rând rezistent, pentru că atât starea emoțională, cât și nenumăratele îmbrățișări îl pot influența. Apoi, trebuie să urmărească ultimele trenduri, în măsura în care acestea se potrivesc fizionomiei și personalității miresei. Simplitatea este de cele mai multe ori cheia către un rezultat de neuitat, culorile neutre și delicate, alese atât în funcție de culoarea pielii, cât și de nuanțele ochilor și părului, aducând confort și încredere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More