Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Alimente care ajută la creșterea și sănătatea firului de păr

0 979

Creșterea părului este o preocupare pentru mulți dintre noi. Un păr lung, sănătos și puternic este considerat a fi o trăsătură fizică foarte atrăgătoare.

Pentru a stimula creșterea părului, trebuie să consumi alimente care îți oferă beneficii nutriționale și care previn slăbirea și ruperea firului de păr. Încearcă alimentele sănătoase de mai jos!

Chiar dacă își doresc o podoabă capilară superbă, multe persoane o supun căldurii, tratamentelor chimice și altor obiceiuri dăunătoare care distrug calitatea și frumusețea firului de păr.

Stresul, o dietă necorespunzătoare și dereglările hormonale sunt alți factori care afectează părul, provocând chiar căderea excesivă a acestuia. Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme, fiind și destul de greu de tratat.

Este foarte important să îți îngrijești mai bine părul cu ajutorul produselor aplicate extern, dar și al unei diete adecvate, care îi oferă acestuia toți nutrienții de care are nevoie.

Dacă îți dorești un păr lung și puternic, îți recomandăm să consumi cantități mai mari din anumite alimente. Acestea au proprietăți care stimulează creșterea părului.

Iată despre ce este vorba!

1. Somonul stimulează creșterea părului

Somonul este unul dintre cele mai complete alimente din punct de vedere nutrițional, ajutând la îmbunătățirea sănătății. În plus, acest aliment stimulează creșterea părului.

În primul rând, somonul conține vitamina D, care întărește părul și combate căderea și uscăciunea acestuia. În plus, acest aliment este bogat în acizi grași omega 3, un nutrient care îmbunătățește circulația sanguină de la nivelul scalpului, mărind rezistența firului de păr.

Acizii grași omega 3 reduc inflamațiile, combat căderea părului și îmbunătățesc sănătatea aparatului cardiovascular și a creierului.

2. Ardeiul gras galben

Acest aliment are un conținut bogat de vitamina C, de cinci ori mai mare decât cel al fructelor citrice. Prin urmare, ardeiul gras galben ajută la îmbunătățirea sănătății părului. 

Vitamina C este un antioxidant care mărește rezistența foliculilor, reducând considerabil căderea părului. În plus, acest nutrient ajută la menținerea unui nivel adecvat de colagen, o substanță care oferă rezistență și strălucire firului de păr.

3. Bananele

Consumul zilnic de banane oferă numeroase beneficii părului. Acest fruct are un conținut ridicat de potasiu, un mineral esențial care transformă aminoacizii în proteine, ajutând la crearea keratinei.

În plus, bananele sunt bogate în vitamine și antioxidanți care contribuie la creșterea rapidă și sănătoasă a părului. 

4. Stridiile

S-a dovedit faptul că deficitul de zinc este asociat cu problemele de la nivelul scalpului și căderea excesivă a părului. Din fericire, stridiile îți oferă o doză considerabilă din acest mineral, ajutând la combaterea neplăcerilor menționate.

Se estimează că numai 100 de grame de stridii conțin de cinci ori doza zilnică recomandată de zinc.

5. Ouăle

Ouăle sunt foarte sănătoase pentru păr din mai multe motive. În primul rând, acestea au un conținut bogat de biotină. Biotina este un supliment natural care întărește și accelerează creșterea părului. 

În plus, ouăle conțin diverși aminoacizi esențiali care combat uscăciunea și căderea părului, dar și alte probleme frecvente ale podoabei capilare. Totodată, acest aliment gustos are în compoziție și acizi grași esențiali, care mențin umiditatea scalpului. Astfel, părul devine mai puternic și mai hidratat.

6. Citricele

Fructele citrice sunt o sursă naturală de nutrienți esențiali. Acestea îmbunătățesc sănătatea, dar și frumusețea corpului.

Citricele conțin cantități mari de vitamina C, un antioxidant care combate părul uscat, fragil și predispus la rupere. Tot această vitamină mărește producția de colagen și alte substanțe care oferă rezistență și densitate părului.

Cele mai recomandate fructe citrice sunt:

  • Portocalele
  • Lămâia
  • Mandarinele
  • Grepfrutul

7. Cartofii

Cartofii sunt bogați în vitamine și alți nutrienți esențiali care întăresc firul de păr de la rădăcină. Prin urmare, aceste legume stimulează creșterea naturală a părului.

În plus, cartofii conțin o doză ridicată de beta-caroten (sau vitamina A), o substanță care menține scalpul sănătos și combate problemele de la nivelul foliculilor.

Totodată, cartofii au în compoziție antioxidanți și minerale esențiale, care combat ruperea firelor de păr și căderea acestora.

8. Avocado

Fără îndoială, avocado este unul dintre cele mai sănătoase alimente, mai ales pentru hrănirea părului din interior. Acest fruct este bogat în acizi grași esențiali, antioxidanți și proteine de calitate superioară. Toți acești nutrienți hrănesc celulele și firele de păr, stimulând creșterea lor.

În același timp, avocado stimulează producția de colagen și elastină, două substanțe naturale care mențin sănătatea pielii și a părului. Acestea reduc uscăciunea scalpului, părul fragil și ruperea firelor cauzate de deshidratare.

9. Semințele de floarea-soarelui

Doar un gramaj mic de semințe consumat zilnic vă poate furniza o abundență de vitamina E, care va spori circulația sângelui la nivelul scalpului și provoacă creșterea părului mai repede.

10. Migdalele

Aceste nuci vor face părul să crească mai repede și mai gros datorită conținutului lor ridicat biotină. O cană conține aproape o treime din necesarul zilnic. Tu ar trebui să poți vedea rezultatele într-o lună sau două după ce le vei adăuga în dieta ta.

După cum poți vedea, există multe alimente care îți mențin părul lung, puternic și sănătos. Adaugă-le în dietă și poți constata pe cont propriu beneficiile extraordinare pe care le oferă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More