Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Alimente dăunătoare pentru corpul tău pe care să le eviți

0 818

Majoritatea oamenilor cred că a mânca sănătos înseamnă să consumi alimente cu un conţinut caloric scăzut. Adevărul este că nu numai cantitatea contează, ci şi calitatea alimentelor consumate, dar şi cât de sănătos este modul în care au fost preparate.

Care2.com notează care sunt cele mai nocive alimente cu care îţi poţi hrăni corpul. Unele te vor uimi!

1. Popcorn la microunde

Persoanele care lucrează în fabrici de ambalat popcorn au dezvoltat, în timp, o formă extrem de rară de cancer pulmonar din cauza fumului inhalat. Sigiliul pungilor conţine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanţă care produce alte forme de cancer sau infertilitate. În plus, popcornul preparat la cuptorul cu microunde are un conţinut extrem de ridicat în grăsimi rele şi sodiu. În schimb, cel făcut în casă, după metoda “tradiţională”, este un aliment sănătos.

2. Mere tratate cu pesticide

Pentru că nu sunt rezistente la dăunători, merele sunt stropite cu o cantitate tot mai mare de pesticide. Acelaşi tratament este aplicat şi pentru a rezista mai mult în magazine.

3. Sucuri acidulate

Potrivit unor studii, consumul de băuturi carbogazoase este direct responsabil de apariţia bolilor cardiovasculare, cancerului, depresiei şi obezităţii. Sucurile dietetice nu fac excepţie de la această regulă!

4. Chipsuri

Majoritatea produselor conţin extrem de mult sodiu şi o cantitate mare de grăsimi. Chipsurile sunt pline de acrilamidă, o substanţă responsabilă de producerea mai multor forme de cancer şi infertilitate. Aceeaşi substanţă se întâlneşte şi în cartofii prăjiţi.

5. Roşii la conservă

Gustul nici nu se compară cu cel al roşiilor naturale! În plus, conservele conţin Bisfenol A (BPA), substanţă extrem de nocivă, care produce malformaţii ale fătului, boli cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme cu glanda tiroidă şi divesre forme de cancer. Folosirea substanţei a fost interzisă în fabricarea sticluţelor pentru biberoane. Foloseşte roşii proaspete sau, dacă este nevoie, alege suc de roşii îmbuteliat în recipiente din sticlă.

6. Ţelină cu pesticide

Ţelina este cea mai murdară legumă. Da, ai citit bine! Cercetătorii au descoperit zeci de pesticide în ţelina non organică. Ca şi în cazul merelor, alege ţelină organică sau scoate-o din alimentaţie!

7. Lapte cu hormoni artificiali

Mulţi fermieri includ în alimentaţia vacilor mai mulţi hormoni artificiali pentru a produce mai mult lapte. Aceşti hormoni se fac vinovaţi de apariţia unui alt hormon, IGF-1, care produce diferite forme de cancer. Caută lapte organic.

8. Margarină

Dacă nu ar conţine colorant alimentar, culoarea ei ar fi gri. Deşi este considerată de mulţi ca fiind o alternativă sănătoasă la unt, margarina este o sursă generoasă de grăsimi trans, direct responsabile de creşterea colosterolului. Înlocuieşte-o cu ceva cu adevărat sănătos: ulei de măsline.

9. Cartofi congelaţi

Tuturor ne plac la nebunie cartofii prăjiţi. De cele mai multe ori nu avem chef şi timp să stăm minute în şir să-i curăţăm. Aşa că îi luăm gata tăiaţi, la pungă, congelaţi. Cresc nivelul zahărului din sânge.

10. Aripioarele de pui

Sub stratul de condimente aripa are pieliţă; şocul termic al mâncării congelate şi apoi puse la prăjit e nociv pentru organism şi evident că stratul învelitor al aripioarei e plin de conservanţi.

11. Orezul alb

Cum îl recunoaştem? După preţ. Orezul ieftin nu are calităţi nutritive şi predispune la apariţia colesterolului. Cu cât e mai scump cu atât e mai neprocesat.

12. Carnea procesată

În această categorie intră carnea tocată şi mezelurile. Nu conţin deloc zahăr, dar sunt pline de conservanţi care odată ajunşi în organism sunt periculoşi pentru pancreas. Este poate cea mai periculoasă metodă de a vă hrăni.

13. Cerealele dulci

Majoritatea cerealelor pe care le mâncaţi îndeosebi dimineaţa sunt nocive pentru că sunt prea dulci, conţin mulţi conservanţi şi nu au în compoziţie fibre dietetice. Înlocuiţi-le cu cereale normale.

14. Cafeaua procesată

Nu aveţi încredere în cafelele la plic sau în diferite maşini de făcut cafea la doză. De exemplu, o cafea cu frişcă are 300 de calorii. Enorm, ţinând cont că necesarul zilnic de calorii al unui adult este de 2.000 de unităţi.

15. Hot dog

Sunt gustoşi, se topesc în gură şi se pot mânca oriunde şi oricum. De aceea îi iubim, însă ne distrug încet şi sigur, orecum picătura chinezească. Sunt plini de grăsimi saturate, foarte greu de digerat şi asimilat de către organism. Încercaţi cremvurştii vegetarieni, sunt mult mai sănătoşi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More