Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Amenajarea băii: obiectele sanitare potrivite pentru eficientizarea spațiului

0 1.084

O încăpere intimă în care te încarci de energie pentru fiecare zi și în care te relaxezi seara, baia trebuie amenajată într-un mod plăcut, minimalist, astfel încât să îți ofere o bună dispoziție, eliminând energiile negative.

Spațiul disponibil în baie este unul destul de redus, iar aranjarea nepotrivită a obiectelor sanitare nu ar face decât să încarce inutil încăperea și să o facă să pară și mai mică.

De aceea, este indicat să cauți cât mai multe soluții practice prin care să folosești fiecare colțișor într-un mod inteligent.

Iată câteva sfaturi privind alegerea de obiecte sanitare potrivite care să te ajute să eficientizezi cât mai bine fiecare spațiu din încăpere.

Cadă sau cabină de duș?

Cel mai mare spațiu într-o baie îl ocupă obiectul sanitar în care te relaxezi și îți regăsești energia pozitiva. Cada sau cabina de duș trebuie sa fie atent aleasă, ținând cont de dimensiunea încăperii, precum și de modul de așezare al celorlalte articole sanitare și de mobilier.

Atât cada, cât și cabina de duș prezintă avantaje și dezavantaje. Important este să te gândești tu ce îți dorești mai mult și cum fiecare din cele două variante se va potrivi în decorul băii.

Principalul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru amplasarea acestui obiect. Înainte de a începe amenajarea propriu-zisă și achiziționarea articolelor necesare, încearcă să faci o schiță cât mai exactă a băii. Desenează fiecare obiect sanitar sau articol de mobilier în zona în care ți-ai dori să fie aranjat. Gândește-te la o dimensiune a acestora cât mai apropiată de valoarea reală și apoi încearcă să vizualizezi ce spațiu liber rămâne în baie.

Încape cada în decorul noii tale băi? Sau cabina de duș pare a fi o idee mai bună?

Sigur că dușul reprezintă o alegere mai inspirată în cazul unei băi cu o dimensiune redusă, însă confortul tău contează de asemenea. Iar în cazul în care cabina de duș nu este deloc ceea ce îți dorești, poți face un compromis alegând varianta unei căzi mai mici. Soluții exista, trebuie doar să pui în balanță argumentele pro și contra și să te gândești că aceasta reprezintă o alegere pe care o iei pe termen lung.

Lavoar încorporat în mobilier

Indiferent de dimensiunea băii, amplasarea unui spațiu de depozitare este esențiala pentru a păstra diverse obiecte de igiena precum săpun, pasta de dinți, perii de păr, șampon, gel de duș etc.

Și, pentru a eficientiza cât mai mult spațiul pe care îl ai la dispoziție, este recomandat să alegi ca lavoarul să fie încorporat direct în mobilierul de baie. Pe piață există diverse modele de lavoare separate, care au un aspect deosebit, însă alegerea finală trebuie să fie nu numai una plăcuta din punct de vedere estetic, ci și practică.

Alegerea inspirată a vasului de toaletă

O altă soluție pe care ți-o propunem pentru eficientizarea spațiului din baie este aceea privind alegerea unui vas de toaletă al cărui rezervor să fie încorporat în perete. Astfel, vasul de toaletă este unul suspendat, iar rezervorul acestuia nu va mai ocupa spațiu suplimentar.

Aceasta variantă nu numai că este una extrem de practică, dar oferă și un aspect deosebit întregii încăperi.

Mobilierul multifuncțional

Pe lângă alegerea cu atenție a obiectelor sanitare, o ultimă soluție pentru a amenaja în mod eficient întreaga baie este aceea de a utiliza mobilierul de tip multifuncțional.

O oglindă încorporată într-un mic dulap sau etajere amplasate pe perete pentru a nu ocupa spațiul din partea de jos a băii reprezintă numai câteva dintre variantele pe care le ai la dispoziție. O soluție simplă, recomandată pentru băile cu spațiu mic este amplasarea obiectelor de depozitare pe înălțime. În plus, dacă alegi ca atât mobilierul, cât și obiectele sanitare să fie unele suspendate și cu picioare integrate, vei crea iluzia unei băi mult mai mari.

Decor minimalist

Totodată, dacă în procesul de amenajare vei ține cont și de faptul că în acest moment inspirația minimalistă stă la baza amenajărilor interioare, vei obține rezultatul dorit. Decorul minimalist este unul avantajos din varii motive precum:

●    Din punct de vedere estetic obiectele de decor arată mai bine și mai ordonate, oferind o ambianță plăcută;
●    Întregul spațiu va părea mai aerisit, oferindu-ți energii pozitive;
●    Articolele de mobilier sunt mai practice, poți depozita toate lucrurile personale, beneficiind în același timp de mai mult spațiu liber.

Alege obiectele sanitare potrivite, iar noua ta baie va deveni exact spațiul la care visezi!
 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More