Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Amenajarea bucătăriei – 7 caracteristici ale unei bucătării bine proiectate

0 1.443

În cadrul unui proces de amenajare a bucătăriei, amplasarea pieselor de mobilă pentru bucătărie reprezintă elementul cheie pentru a construi un spațiu eficient și funcțional. Dar există și alte aspecte de foarte mare importanță. Vă prezentăm o listă cu șapte aspecte esențiale pentru o amenajare corectă și eficientă, după care vă puteți ghida și verifica progresul amenajării din cadrul propriei locuințe.

Amenajare bucătărie – Depozitarea suficientă

Dacă doriți ca bucătăria dumneavoastră să fie funcțională, una dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare este spațiul de depozitare.

Gândiți-vă cu atenție la ceea ce aveți nevoie pentru a stoca și alegeți dulapuri care se potrivesc cu dimensiunea și aspectul bucătăriei dvs. Cercetați metode de economisire și maximizare a spațiului, cum ar fi sertare modulare și dulapurile înalte de perete. Specialiștii sugerează realizarea unui inventar în prealabil pentru a afla exact ce trebuie stocat.

În cazul în care există obiecte neutilizate, care doar aglomerează spațiul, acum este momentul să fie înlăturate. După ce știți ce articole stocați și unde le veți utiliza, puteți lua în considerare cele mai bune opțiuni pentru spațiul dvs.

Amenajare bucătărie – Blaturi puternice și elegante

Dacă vă place să gătiți, suprafețele de lucru ale bucătăriei vor fi supuse anumitor acțiuni. De aceea, în plus față de aspectul plăcut, acestea au nevoie și de rezistență și durabilitate. Pentru a vă ajuta să decideți ce tip de blat să alegeți, gândiți-vă exact cum veți folosiți bucătăria. Gândiți-vă cât de mult veți utiliza anumite zone din spațiul dumneavoastră, deoarece acest lucru va determina cât de durabile trebuie să fie blaturile, cât și restul suprafețelor.

Amenajare bucătărie – Aparate electrocasnice eficiente

Aparatele pe care le alegeți depind, de asemenea, de modul în care veți folosi bucătăria, cât și de dimensiunea și aspectul camerei. De exemplu, dacă organizați des evenimente sociale în locuința dumneavoastră, un cuptor mare și o mașină de spălat vase ar putea fi o prioritate. Dacă spațiul în cauză este de dimensiuni reduse, aparatele compacte reprezintă o alegere optimă pentru a economisi spațiu.

Amenajare bucătărie – Multiple tipuri de corpuri de iluminat

De îndată ce ați planificat aspectul bucătăriei, gândiți-vă unde veți localiza corpurile de iluminat. Completați corpurile de iluminat de lucru cu cele ambientale, amplasate strategic, pentru a crea un design de iluminat care adaugă profunzime și funcționalitate spațiului.

Amenajare bucătărie – Accesorii și obiecte de metal de calitate


Dacă preconizați că vor avea loc evenimente în spațiul de bucătărie, merită să acordați atenție sporită dispozitivelor și accesoriilor ce completează încăperea.

Un mâner frumos poate îmbunătăți un dulap standard, în timp ce un robinet bine ales poate transforma o chiuvetă normală într-una elegantă. Corpurile și componentele din bucătăria dvs. vor fi utilizate foarte des. Astfel, se recomandă investiția în produse de calitate, pentru a vă asigura de rezistența, durabilitatea și estetica plăcută a acestora.

Amenajare bucătărie – Podele rezistente

Într-un spațiu solicitat din punct de vedere al mișcării, podeaua trebuie să-și îndeplinească rolul constant, fără întreruperi.

Există multe suprafețe pe care le puteți utiliza, inclusiv piatră naturală, beton, ceramică și porțelan. De asemenea, ați putea opta pentru un lemn frumos, dar asigurați-vă că înțelegeți pe deplin ce implică procesul de mentenanță al acestuia, înainte de a-l achiziționa. Luați în calcul modul în care se va potrivi podeaua aleasă cu restul designului din bucătărie și dacă doriți să îl modificați în viitor.

Pardoselile clasice de piatră se vor potrivi cu cele mai multe stiluri de amenajări interioare și culori. Cu toate acestea, o podea cu modele, de asemenea, poate arata uimitor și, dacă vă încântă designul foarte mult, se recomandă alegerile inedite în materie de podele.

Faianță atractivă și ușor de îngrijit

Materialele pe care le veți folosi pentru montarea pe perete, în spatele blaturilor de bucătărie, poate transforma complet aspectul încăperii. Desigur, funcția principală a plăcilor de faianță este de a proteja pereții, dar este, de asemenea, o mare oportunitate de a deveni creativi cu spațiile dumneavoastră.

Alegeți un material durabil pe care îl puteți curăța cu ușurință. Simultan, este foarte important ca  designul acesteia să fie potrivit personalității dumneavoastră.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More