Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Atracţii turistice inedite pentru ziua păcălelilor

0 844

Ofertele turistice înclud şi repere potrivite pentru ziua păcălelilor, fie că e vorba despre un loc în care poţi să cânţi cu trupa ABBA, să străbaţi străzile din Japonia cu un kart sau să petreci o noapte în închisoare pe banii tăi, arată cei de la platforma Godsavethepoints.

În Praga poţi să alegi să vezi atracţiile turistice împreună cu 14 prieteni pedalând cu tot cu barul. Un întreprinzător local a pus la un loc berea locală şi traseele turistice şi rezultatul a fost un mijloc de transport inedit care îi împacă pe cei dornici de fotografii în oraş cu prietenii de călătorie care ar prefera să îşi petreacă după-amiaza într-un scaun de bar. Pentru un ”Prague Beer Bike” grupul are de plătit pentru o oră şi jumătate de pedalat cu bere o sumă care porneşte de la 350 de euro şi creşte în funcţie de barmanul preferat de turişti sau de adăugarea altor băuturi în afara meniului.

În Japonia, fanii jocurilor video pot să îşi vadă visul cu ochii. La Tokyo, turiştii pot să se plimbe prin oraş într-un kart îmbrăcaţi în hainele personajului preferat din jocul Mario Kart lansat de Nintendo. Chiar dacă pe vehicule scrie mare ”Fără legătură cu Nintendo”, nu e nicio îndoială de unde vin şi unde se duc ideile celor de la MariCar Shinagawa. E adevărat că pentru o ieşire în oraş cu cartul, turiştii au nevoie de permis de conducere valabil în Japonia.

În Coreea de Sud, Bau House Dog Cafe este unul dintre lucrurile pe care le poţi găsi numai în Seoul. Practic, localul oferă câini care fac parte din serviciu. În timp ce îţi bei cafeaua, pe care nu o plăteşti pentru că singura taxă este la intrare, eşti înconjurat de câini mai mari şi mai mici care îşi fac veacul în local. De fapt, este unul dintre puţinele locuri din lume în care câinii aleg cu cine se joacă şi nu invers.

În Letonia, la Liepaja, doritorii pot să îşi rezerve o cameră în închisoarea Karosta. Gardienii sunt jucaţi de actori, dar preţul de cazare include interogatorii şi pedepse. Printre atracţiile hotelului inedit se numără şi faptul că proprietarii se laudă că au în gestiune una dintre clădirile cu cele mai multe raportări de întâlniri cu fantome.

Ceva mai relaxată este atracţia pe care o ascunde muzeul ABBA din Stockholm. Celebrul grup s-a destrămat demult, dar cei care doresc pot să cânte cu suedezii în calitate de holograme şi chiar să poarte costume digitale în timp ce îşi fac propriile videoclipuri. Aici Anni-Frid, Agnetha, Benny şi Björn au program zilnic de la 10-18.00 (în unele zile chiar mai mult), iar intrarea este 250 de coroane suedeze.

Lista poate continua cu şalupa cu reacţie în formă de rechin, din Queenstown, New Zealand, cu surfing pe râul Eisbach, la Munchen, ori cu oferta de ventuze scoasă pe piaţă sub formă de tratament cu foc la Beijing.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More