Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Care este cea mai potrivită lenjerie de pat pentru a avea un somn odihnitor

1 612

Există diferite moduri de a ne face patul, în funcție de preferințele noastre, de stilul pe care dorim să îl obținem, precum și în funcție de sezon. Mai mult decât atât, aranjarea și stilizarea patului diferă de la țară la țară. Dacă ați călătorit în Italia, ați observat probabil că italienii au alt mod de a-și face patul. O altă modalitate de stilizare a patului vom observa și în țările scandinave, la fel și în Japonia. S-ar putea spune că există o întreagă cultură de aranjare a patului, dar la urma urmei, ceea ce ne dorim cu toții la final de zi este un pat confortabil, care să ne asigure un somn odihnitor.

Salteaua va juca întotdeauna un rol decisiv, deoarece ne poate scăpa de durerile de spate sau, dimpotrivă, ne poate agrava durerile pe care le simțim. Optați așadar pentru o saltea confortabilă, care să vă avantajeze poziția în care dormiți cel mai des. Dacă sunteți mulțumit de calitatea saltelei și nu ați schimba-o pentru nimic în lume, iată care sunt celelalte două componente care vă pot ajuta să dormiți mai bine:

Așternuturi de pat – bumbacul este cel mai recomandat

lenjerie de pat premium va spori în mod substanțial confortul de care aveți parte seară de seară. Bumbacul este un  material atât de recomandat, deoarece este pur, natural și respirabil, contribuind astfel la un somn odihnitor și sănătos. Pe măsură ce adormim, temperatura corpului nostru începe să se modifice, iar dacă vă treziți adesea transpirat, încins și gata să ieșiți pe balcon să luați o gură de aer proaspăt, atunci nu vă avantajează așternuturile în care dormiți. Fie cearșafurile sunt de calitate îndoielnică, fie dormiți cu prea multe țesături.

Optați pentru un cearșaf de pat și o husă de pilotă din bumbac și renunțați la pleduri sau cuverturi dacă vă treziți încins sau vă întoarceți pe o parte și pe alta toată noaptea. Așternuturile din bumbac absorb căldura produsă de corpul nostru pe tot parcursul nopții, ceea ce ne ajută să dormim într-un mediu răcoros și uscat. 

Lenjeria de pat din bumbac menține căldura iarna, deoarece absoarbe și reține căldura corpului, iar în timpul verii, aceeași lenjerie din bumbac ne menține mediul de somn cât mai răcoros.

Perne – de câte perne avem nevoie?

Dacă ați observat că în ultimul timp v-ați început prea multe dimineți cu dureri de cap sau cu dureri de ceafă, cel mai probabil nu dormiți pe o pernă adecvată. Pentru confortul patului nostru și pentru un somn odihnitor, pernele sunt esențiale, deoarece adaugă culoare, volum, dimensiune, stil și, desigur, confort. Iar dacă vă întrebați de câte perne aveți nevoie, numărul pernelor va depinde de aspectul pe care îl doriți și de confortul necesar.

Puteți, de exemplu, să optați pentru perne euro care vă oferă sprijin atunci când vă puneți în pat pentru a citi o carte. Numărul de perne euro de care aveți nevoie depinde de dimensiunea patului. Astfel, pentru un pat twin va fi necesară o singură pernă, în timp ce un pat queen va avea nevoie de două perne, iar un pat king va avea nevoie de trei perne euro. Rețineți că pernele euro sunt doar de sprijin.

Veți avea nevoie apoi de perne pe care veți dormi, așa că puteți alege dintre perne moi, medii, ferme, pentru dormit pe o parte sau pe spate. Sunt necesare cel puțin două perne de dormit pentru orice pat, pentru a beneficia de versatilitate, confort și stil.

În ceea ce privește pernele decorative, aici nu există un număr specific, ci puteți folosi oricâte perne doriți. Puteți amesteca diferite culori și modele sau puteți opta pentru o singură pernă cilindrică sau pentru perne lombare care vă oferă suport suplimentar.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Instapress spune

    Excelent articol despre subiectul aranjarii patului! Acest material m-a ajutat sa inteleg cu adevarat care sunt detaliile cheie in aranjarea unui pat confortabil si potrivit pentru mine! Recomand tuturor sa citeasca acest articol daca si ei doresc sa se bucure de un somn odihnitor.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More