Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Care sunt orele exacte la care ar trebui să ne culcăm ca să fim fresh a doua zi

0 369

Mulți dintre noi am vrea să avem un program mai organizat de somn, astfel încât să fim mai odihniți următoarea zi. Iată care sunt recomandările experților ca să dormi mai bine noaptea.

Există o mulțime de factori care contribuie la obținerea unui somn bun și care ne ajută să ne trezim fresh. Ora la care mergem la culcare e, fără îndoială, cel mai important lucru.

Deși s-ar putea să vă gândiți că, cu cât veți petrece mai mult timp în pat, cu atât veți avea un somn mai bun. Dar e mult de atât.

Din fericire, putem sări peste partea complicată, deoarece site-ul de case și decor Hillarys a făcut munca grea pentru noi, creând un calculator de somn care ne spune exact la ce oră să mergem la culcare, în funcție de momentul în care trebuie să ne trezim, în pentru a te trezi simțindu-te revigorată.

Revigorarea după orele de somn are secretele ei. Totul are de-a face cu ciclurile de somn, mai degrabă decât cu orele de somn. Dacă te trezești la momentul nepotrivit în timpul unui ciclu de somn, te vei simți mai obosit, chiar dacă ai dormit mai mult timp. Cine s-a gândit la asta până acum?

La ce ore ar trebui să te culci ca să te trezești fresh a doua zi

Trebuie să mergi și la serviciu și e nevoie să te dai jos din pat la ora 7 dimineața ca să ajungi la timp? Bun. În acest caz, ar trebui să te culci fie la 21:46, fie la 23:16. Dacă, totuși, ați avut ceva important de terminat și nu ați apucat niciuna dintre aceste ore, atunci vor funcționa și orele 12:46 sau 2:16.

Pentru a te trezi la 6 dimineața, te culci la ora 20:46, 22:16 sau chiar 23:46 sau, cel mai târziu, 1:16.

În cazul în care e nevoie să te trezești la ora 8, ca să fii fresh a doua zi ar trebui să te culci la 22:46, 12:16, 1:46 sau 3:16.

Ce sunt ciclurile de somn?

Un ciclu de somn durează aproximativ 90 de minute, timp în care trecem prin cinci etape ale somnului. Trecem de la somnul ușor în Etapa 1 la un somn foarte profund în Etapa 4. Este dificil să trezești pe cineva în Etapa 4 a unui ciclu de somn, motiv pentru care s-ar putea să te simți mai amețit dacă te trezești în această etapă. A cincea etapă, somnul REM, este momentul în care au loc cele mai multe visări.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More