Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Casa neîngrijită duce la depresie: 10 lucruri din casă de care trebuie să scapi imediat!

0 938

Cercetătorii au analizat care sunt cauzele ascunse care pot duce la depresie. Și rezultatele au demonstrat că după eșecurile în dragoste, dramele personale, problemele la locul de muncă și stresul financiar, urmează o cauză mai puțin evidentă, și anume, dezordinea în casă.

Intrând în casa cuiva, imediat poți să-ți dai seama ce fel de proprietari locuiesc acolo, curățenia, ordinea și confortul fiind marca unor persoane cu adevărat responsabile și sănătoase din punct de vedere emoțional.

Diavolul se ascunde în detalii, cărora s-ar putea să nu le dai importanță în viața de zi cu zi, dar care aduc dezordine atât în casa, cât și în viața ta. Prin urmare, trebuie urgent să te descotorosești de ele.

1. Cutii goale și ambalaje

Avem un obicei stupid, care se trage din perioada comunistă. Când primim un cadou sau cumpărăm un aparat nou, nu ne grăbim să aruncăm cutia acestuia. Cine știe, poate prinde bine la ceva? Dar adevărul e că în 90% din cazuri, cutiile nu sunt bune la nimic și doar consumă spațiul prețios din casă.

2. Buchete de flori ofilite

Știm că e greu să te desparți de acest simbol al dragostei și afecțiunii, dar de ce să le păstrezi în casă până încep să miroase urât? De parcă succesul relației depinde de ele. Profită de frumusețea florilor timp de două zile și nu ezita să le arunci la gunoi.

3. Mărunțișuri împrăștiate prin toată casa

De câte ori ai pățit să te trezești cu telefonul descărcat și să pierzi jumătate de oră căutând încărcătorul? Cât de des cauți telecomanda? Ți s-a întâmplat să nu găsești cheile de la mașină sau masca de protecție înainte de a ieși din casă?

Bineînțeles că nu trebuie să le arunci. Dar trebuie să scapi de acest obicei nociv. Indiferent cât de ocupat sau obosit ești, de fiecare dată întoarce lucrurile de unde le-ai luat. Ar fi bine ca fiecare obiect să aibă locul său și să te debarasezi o dată pentru totdeauna de lucrurile de care nu te folosești.

4. Un ceas spart

Dacă ceasul nu funcționează, nu poate fi reparat sau nu ai de gând să-l repari – debarasează-te de el. Cine mai folosește ceasuri de perete în ziua de azi? Decât, poate, pentru decor.

5. Lucruri inutile

Dacă tot am menționat mai sus de lucruri inutile – cei dintre noi care au avut multe fantezii materiale nerealizate în copilărie, au obiceiul prost de a aduna tot felul de bunuri de care nu au nevoie, atunci când ajung la maturitate.

Figurine inutile, veselă de colecție, cărți de vizită, reviste, electrocasnice sparte, bucăți de stofă etc. Dacă lucrul nu are o utilitate practică sau o valoare emoțională mare pentru tine – scapă imediat de el.

6. Veselă cu crăpături

Vasele sparte te pun într-o lumină prostă și pot duce la consecințe neprevăzute. E ușor să te tai, sau mai rău, să înghiți cioburi minuscule de porțelan când mănânci din asemenea veselă, nemaivorbind de impresia pe care o lași. De altfel, cum rămâne cu vesela de colecție care zace de 7 ani în dulap? Când ai de gând să o folosești?

7. Prosoape vechi de bucătărie

Pe de o parte știm că acestea au o durată mică de viață, iar grăsimea și murdăria se îmbibă pe veci în țesătura lor, iar pe de alta sperăm că vor prinde și ele bine la ceva. Nu! cârpele trebuie aruncate în momentul în care nu mai respectă igiena.

8. Borcane goale

Borcanele goale sunt o adevărată problemă. Ele ocupă mult spațiu, dar totodată, pot fi utile în viitor, mai ales dacă ai de gând să-ți faci provizii pentru iarna care urmează. Sfatul nostru este să calculezi precis de câte conserve vei avea nevoie și să scapi de borcanele suplimentare, la fel cum ai scăpat de cutii.

9. Bonurile fiscale

Dacă obiectul cumpărat nu e cu adevărat valoros, bonurile fiscale sunt absolut inutile. De ce să le aloci un sertar întreg, alături de facturi, cecuri, note de plată și alte hârtii care trebuie să plece direct la gunoi?

10. Bureții vechi de bucătărie

Știai că ele trebuie înlocuite săptămânal? Altfel se transformă într-un teren fertil pentru bacterii. Dacă tot am menționat de bureți. Bureții de bucătărie au o groază de întrebuințări neconvenționale despre care nu ai știut. Cea mai neobișnuită din ele, este să lași un burete în frigider. Află mai jos pentru ce.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More