Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Ce alimente trebuie să consumi pentru a te proteja de bolile de inimă

0 397

Pentru a combate afecțiunile cardiovasculare e recomandat să consumați anumite tipuri de alimente benefice pentru inimă. Nu ne referim doar la fructe și legume, ci și la alte alimente.

Cafeaua, pe care probabil că ați fi eliminat-o, este, de fapt, benefică. Sigur, doar dacă e consumată în cantități moderate.

Această băutură amară face bine inimii, în cantități mici. O ceaşcă pe zi, de preferat fără lapte, frişcă sau zahăr, ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare, insuficienţă cardiacă sau accident vascular cerebral.

Avocado

 Avocado are potasiu, antioxidanți și grăsimi mononesaturate. Ajută la scăderea nivelului de colesterol rău, ajută la menținerea sănătății inimii și reduce riscul de a face boli cardiovasculare.

Ciocolata

Ciocolata e un alt aliment care face bine inimii. Ea redă starea de bine și reduce riscul de boli cardiovasculare și accident cerebral. Cercetătorii au arătat că un consum regulat de cacao în cantitate mică a dus la normalizarea tensiunii arteriale.

Somon

Somonul e bun de consumat în orice situație, cu atât mai mult pentru a lupta împotriva bolilor inimii. E o sursă bună de acizi grași Omega-3. Conține proteine de calitate, conține nutrienți care ajută la scăderea nivelului de trigliceride, la prevenirea coagularii sângelui şi a bolilor de inimă în general.

Semințele de in

E în regulă dacă nu vă plac peștele, nucile fiindcă și semințele de in sunt o sursă bună de acizi graşi Omega-3. Au și antioxidanți, estrogeni şi elemente nutritive care protejează inima. Le puteți combina cu iaurt, cu cereale, în salate sau le puteți mânca pur și simplu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More