Ce alimente trebuie să consumi pentru a te proteja de bolile de inimă
Pentru a combate afecțiunile cardiovasculare e recomandat să consumați anumite tipuri de alimente benefice pentru inimă. Nu ne referim doar la fructe și legume, ci și la alte alimente.
Cafeaua, pe care probabil că ați fi eliminat-o, este, de fapt, benefică. Sigur, doar dacă e consumată în cantități moderate.
Această băutură amară face bine inimii, în cantități mici. O ceaşcă pe zi, de preferat fără lapte, frişcă sau zahăr, ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare, insuficienţă cardiacă sau accident vascular cerebral.
Avocado
Avocado are potasiu, antioxidanți și grăsimi mononesaturate. Ajută la scăderea nivelului de colesterol rău, ajută la menținerea sănătății inimii și reduce riscul de a face boli cardiovasculare.
Ciocolata
Ciocolata e un alt aliment care face bine inimii. Ea redă starea de bine și reduce riscul de boli cardiovasculare și accident cerebral. Cercetătorii au arătat că un consum regulat de cacao în cantitate mică a dus la normalizarea tensiunii arteriale.
Somon
Somonul e bun de consumat în orice situație, cu atât mai mult pentru a lupta împotriva bolilor inimii. E o sursă bună de acizi grași Omega-3. Conține proteine de calitate, conține nutrienți care ajută la scăderea nivelului de trigliceride, la prevenirea coagularii sângelui şi a bolilor de inimă în general.
Semințele de in
E în regulă dacă nu vă plac peștele, nucile fiindcă și semințele de in sunt o sursă bună de acizi graşi Omega-3. Au și antioxidanți, estrogeni şi elemente nutritive care protejează inima. Le puteți combina cu iaurt, cu cereale, în salate sau le puteți mânca pur și simplu.