Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Ce poșetă să alegi în funcție de siluetă

0 1.048

Când alegi o poșetă trebuie să ai în vedere și silueta și stilul tău, nu doar ținuta la care vrei s-o asortezi. În acest fel, poți fi sigură că poșeta ți se va potrivi perfect, în orice ocazie.

Când ești într-un magazin și vrei să cumperi geanta perfectă, sau cauți online o poșetă, trebuie să ții cont de mai multe aspecte înainte de-a face o alegere. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când vrei să cumperi o poșetă:

Forma și mărimea genții

Primul lucru de care ar fi bine să ții cont este cât de mare va fi poșetă și ce formă va avea. Nu orice model care este la modă ți se potrivește! Spre exemplu, dacă ești mignonă ar trebui să alegi o geantă micuță, pentru că dacă vei purta una foarte mare, corpul tău o să pară și mai mic.

În schimb, dacă ești înaltă ar fi bine să alegi o geantă mare, voluminoasă. În privința formei poșetei, alege o una care să fie opusul conformației tale.

Astfel, dacă ești înaltă și slabă ar fi bine să porți o geantă rotunjită, iar dacă ești mai scundă poartă o poșetă rectangulară, care să nu atârne prea mult pe lângă corp.

Stilul poșetei

Desigur, trebuie să fii atentă și la stilul poșetei, pentru că nu poți purta orice geantă, la orice ocazie. Gențile mari, largi, se potrivesc la o ținută casual, iar cele mici sunt indicate pentru ocazii formale, unde vei purta haine elegante sau sexy. Pentru birou ar fi bine să alegi o geantă tip poștaș sau una business, rigidă, ori chiar o geantă de laptop.

Culoarea genții

După ce ai ales mărimea și culoarea poșetei, trebuie să te decizi și ce culoare vrei să aibă. Ca să poți asorta o geantă la cât mai multe ținute, cel mai simplu este să cumperi poșeta într-o singură culoare și să alegi culorile neutre.

Cele mai indicate culori, elegante și ușor de asortat, sunt negrul, albul și maroul. O geantă multicoloră e recomandată numai atunci când vrei să porți o ținută dintr-o singură culoare. Ca să nu pari prea sobră, poți adăuga un plus de culoare cu poșeta în culori vii, diferite.

Poșeta simplă, neagră sau albă, e perfectă pentru un costum sau o rochiță cu imprimeuri sau modele în culorii aprinse.

Modul de purtare

Nu în ultimul rând, trebuie să te decizi de tip de geantă îți dorești, în funcție de modul de purtare. E un aspect important, pentru că purtarea unei genți face diferența între eleganță și comoditate.

Cele mai elegante genți sunt cele de mână. Au una sau două mânere scurte de care se țin, iar unele pot avea și o breteluță detașabilă, astfel încât să poți purta geanta și pe umăr, dacă dorești. Aceste genți de mână pot fi purtate și cu ținute casual, la birou, dar și la ocazii elegante, unde, evident, trebuie să alegi o gentuță mai mică.

Gențile de umăr sunt mai comode și mai ușor de purtat, dar sunt considerate mai puțin elegante. Avantajul lor este că îți lasă mâinile libere. De obicei gențile de umăr sunt ceva mai mari și bine compartimentate.

Geanta de tip postaș se poartă transversal, peste piept. Chiar dacă nu arată prea elegant, sunt mult mai comode și de obicei mari și încăpătoare. Au o baretă foarte lungă, care se poate regla, astfel încât geanta să-ți ajungă până la genunchi sau doar până la șold. Acest tip de geantă e ideal pentru vacanțe sau plimbări lungi.

Poșetele sunt genți mai micuțe, în care nu putem decât telefonul mobil, portofelul și actele. Sunt perfecte pentru mers la plimbare, la cumpărături sau la terasă, cu prietenele. Poșetele au de obicei o singură baretă, care poate să fie scurtă sau lungă. Există și modele cu o baretă foarte mică, astfel încât poșeta trebuie purtată la încheietura mâinii.

Iată care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi geanta potrivită. Alege cu atenție mărimea, forma și culoarea potrivite și nu uita să te gândești cum și unde vei purta această poșetă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More