Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Ce semnifică durerile de cap în funcție de zona în care sunt localizate

0 792

Durerile de cap pot fi foarte enervante. Te scot din ritm, nu te lasă să gândești, nu te poți odihni și îți oferă o stare de iritare continuă pe tot parcursul zilei. Nu toate durerile de cap sunt însă la fel.

În primul rând, sunt mai multe zone ale capului în care pot fi localizate, iar în funcție de acestea poți ști care este cauza durerii de cap și care este cel mai bun remediu la care poți apela, atunci când vorbim despre antiinflamatoare. În al doilea rând, în timp ce unele dureri de cap ascund simple probleme care pot fi rezolvate ușor, altele pot fi doar un simptom pentru afecțiuni mult mai grave care necesită o vizită de urgență la specialist.

Ce semnifică durerile de cap în funcție de zona în care sunt localizate:

Zonele unilaterale

Durerile de cap care apar de obicei numai în zonele unilaterale, adică pe o singură parte a capului, sunt migrenele. Durerea este simțită ca un cheag care pulsează și de cele mai multe ori devine mai agresivă odată cu activitatea fizică mai intensă. Acest tip de durere de cap este asociată cu starea de greață și cea de vomă și vine cu sensibilitate ridicată la lumină, miros sau sunet puternic. Din nefericire, o astfel de durere are capacitatea de a te trezi din somn și poate dura de la câteva ore până la câteva zile.

În zona obrajilor

Problemele cu sinusurile pot declanșa dureri extrem de neplăcute care se resimt de cele mai multe ori în spatele ochilor, în zona obrajilor, afectează fruntea, podul nasului și zona superioară a dinților. Durerea este descrisă ca o presiune puternică și constantă, iar schimbarea direcției, înclinarea capului sau exercițiile fizice nu fac decât să mărească gradul de disconfort din organism. Această durere poate veni uneori la pachet cu nasul și urechile înfundate, o infecție respiratorie, fața umflată, dar și febră.

În spatele unui ochi

Este una dintre cele mai neplăcute forme de dureri de cap și se mai numește durerea „cluster”. Aceasta se manifestă printr-o durere agresivă de cap în spatele unui ochi, pentru că de obicei afectează o singură zonă și se resimte sub forma unei înțepături foarte puternice cu efecte severe. O astfel de durere de cap poate dura între 10 minute și trei ore, existând riscul apariției ei de mai multe ori pe parcursul unei zile. De obicei, dacă te întinzi în pat, durerea devine chiar și mai agresivă. Această durere vine cu umezirea ochiului, nasul înfundat pe partea afectată și o pleoapă lăsată. De cele mai multe ori, acest tip de durere de cap este provocat de consumul ridicat de alcool.

Fruntea și ceafa

Atunci când durerea de cap afectează în principal zona frunții, aceasta este o durere declanșată de tensiunea ridicată. Vorbim, în cazul de față, despre o durere care poate trece prin trei faze: blândă, moderată și severă și, de obicei, este constantă. De asemenea, vei resimți și dureri de ceafă din cauza ei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More