Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Ce trebuie să faci înaintea unui drum lung cu mașina. Cum să te asiguri că vei fi în siguranță

0 266

Excursiile cu mașina alături de partener și cei mai buni prieteni pot fi unele dintre cele mai plăcute și distractive experiențe, însă pentru ca totul să decurgă fără niciun fel de problemă, este bine să fii pregătit.

La orice drum lung cu mașina pot apărea un număr infinit de situații neprevăzute și tocmai de aceea pentru siguranța ta și a apropiaților tăi, este indicat să îți iei toate măsurile de precauție posibile înainte să pleci.

Cele mai importante elemente de care trebuie să ții cont

Odihnește-te bine înainte și condu responsabil

Tentația este foarte mare. Cu siguranță că tu vei avea senzația că ești într-o formă bună și vei fi capabil să conduci pentru o perioadă îndelungată. Cu toate acestea, corpul uman are limitele lui iar în astfel de situații nu trebuie să îți asumi niciun risc.

Pentru ca totul să decurgă cum dorești, este esențial să te odihnești înainte de drum printr-un somn de calitate, de minim 7-8 ore. Mai mult decât atât, asigură-te că nu vei conduce mai mult de opt ore fără pauză. Ideal este să faci câte o pauză de 15 minute la fiecare două ore conduse. Nu te gândi că vei câștiga mare lucru dacă vei merge cu mare viteză. Tot ce vei face va fi să te pui pe tine și pe cei dragi în mai mare pericol. Cineva care conduce cu o viteză mai redusă dar constantă se va putea liniștit de peisaje și va și consuma mai puțin.

De asemenea, încearcă să eviți să îți iei energia din băuturi energizante sau cafea. Dacă odihna de dinainte nu a fost suficientă, nu ezita să tragi pe dreapta pentru un mic pui de somn care îți va readuce energia de care ai nevoie. Nu este nicio rușine să recunoști că nu ești la suta la sută. Așa se va simți toată lumea în siguranță și vă veți putea bucura de excursie.

Alege anvelopele potrivite pentru călătoria ta și verifică-le

Este de la sine înțeles că întotdeauna trebuie să ai anvelopele potrivite anotimpului. Este esențial să fii dotat cu anvelope de iarnă mai ales în cazul călătorilor în zone de munte pe timp friguros. Dacă urmează, însă, o călătorie de lungă durată cu mașina, nu este de ajuns să ai anvelopele potrivite ci este indicat să mergi să faci o verificare la o vulcanizare sau chiar o geometrie a roților la un service auto pentru a te asigura că vei putea avea o călătorie sigură și fără griji.

Asigură-te că ai tot ce îți trebuie în “kitul de supraviețuire”

Pe lângă trusa de prim ajutor pe care este esențial să o ai, așa cum prevede și legea de altfel, la fel ca extinctorul, pentru a fi cu adevărat pregătit pentru o călătorie lungă este recomandat să ai la tine elemente precum lanțuri, un ciocan, corzi de bungee, clești, șurubelnițe, lanterne etc pentru a putea rezolva posibilele surprize neplăcute. 

Așadar, dacă vrei să te asiguri că excursia ta va fi cu adevărat una memorabilă, ai grijă mai întâi că ți-ai luat toate măsurile de siguranță posibile pentru a evita eventuale situații complicate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More