Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Ce trebuie să ştie bărbaţii despre lenjeriile de pat?

0 474

Eşti un bărbat care locuieşte singur şi nu deţii foarte multe informaţii despre lucrurile care ţin de întreţinerea casei? Iată ce ar trebuit să ştii despre lenjeriile de pat!

Deşi există şi excepţii, spre deosebire de femei, bărbaţii nu sunt extrem de preocupaţi de aspectele care ţin de întreţinerea şi curăţenia casei. Desigur, se descurcă să facă ordine și să dea cu aspiratorul, dar atunci când vine vorba de lucruri mai detaliate, precum lenjeriile de pat, de cele mai multe ori preferă să apeleze la un ajutor de nădejde: o femeie.

Acest aspect este pe cale să se schimbe, deoarece după ce vei citi toate informaţiile pe care ţi le punem la dispoziţie în acest articol, nu va mai fi necesar să ceri sfaturi cu privire la alegerea şi întreţinerea lenjeriilor de pat!

Culoarea lenjeriei 

Eşti un bărbat singur, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să ai în dulap doar lenjerii de pat în nuanţe de gri. În primul rând, trebuie clarificat un aspect important: culoarea lenjeriei nu determină frecvenţa cu care aceasta trebuie spălată. O lenjerie gri se murdăreşte la fel precum una albă, iar diferenţa este făcută doar de cât de vizibile sunt urmele de murdărie. 

În plus, starea de spirit poate fi afectată de nuanţele triste de gri, iar acest aspect este valabil indiferent dacă eşti singur sau dacă primeşti vizite de la iubită. Aşadar, îţi recomandăm să îţi îndrepţi atenţia şi către lenjeriile cu imprimeu multicolor.

Materialul lenjeriei

Mulţi bărbaţi cred că dacă aleg o lenjerie dintr-un material gros, aceasta va fi foarte rezistentă şi nu va mai fi necesar să cumpere un set nou curând. Ei bine, grosimea materialului nu garantează rezistenţa în timp. În schimb, îţi recomandăm să alegi un material de calitate foarte bună, cu densitate mai mare a fibrelor, pentru un plus de confort. Chiar şi în acest caz, un set de lenjerie se va uza după aproximativ 2-3 ani de folosință, moment în care necesită înlocuire.

Tipul lenjeriei de pat

Îţi recomandăm să alegi o lenjerie de pat prevăzută cu elastic. Chiar dacă vei petrece cinci minute în plus pentru a schimba lenjeria, un astfel de cearşaf este mult mai practic, deoarece va rămâne fixat pe saltea. În caz contrar, somnul îţi poate fi întrerupt de senzaţia neplăcută a pielii în contact cu salteaua sau cu protecţia pentru saltea.

Protecţia pentru saltea

Protecţia pentru saltea se achiziţionează separat de setul de lenjerie şi îţi recomandăm să ai în casă cel puţin două: una pe care să o foloseşti şi una de schimb. Aceasta este impermeabilă, ceea ce înseamnă că transpiraţia nu va ajunge să se impregneze în saltea, de unde nu va mai putea fi scoasă niciodată. O saltea protejată necorespunzător îşi va pierde din calitate: spuma nu va mai fi la fel de confortabilă şi va acumula mirosuri neplăcute în timp.

Fețele de pernă

Fețele de pernă sunt absolut necesare, indiferent de umplutura pe care o au: naturală sau sintetică. În caz contrar, excesul de sebum, bacteriile, transpiraţia şi celulele moarte se vor acumula direct în pernă, ceea ce este dăunător pentru aspectul pielii, dar şi pentru starea generală de sănătate. Pot să apară probleme precum: acneea, iritaţiile şi chiar tuse sau strănuturi, cauzate de praf şi acarieni.

Așadar, asigură-te că le schimbi mai des!

Igienizarea corectă a lenjeriei

Lenjeria de pat trebuie schimbată o dată pe săptămână. Pentru a o spăla, îţi recomandăm să foloseşti detergent şi balsam şi o temperatură a apei de 60 °C (atâta timp cât indicațiile de pe etichetă nu cer expres altceva). Această temperatură este suficientă pentru a distruge microorganismele şi este destul de blândă cu materialul, păstrându-i densitatea şi culorile un timp îndelungat.

Cu siguranţă nu te încântă ideea de a călca lenjeria de pat de fiecare dată, însă avem o soluţie în acest sens. Foloseşte un uscător de rufe şi întinde lenjeria pe pat cât timp este încă uşor umezită. Efectul este similar cu cel al călcării. 

Ca o curiozitate, să știți că și specialiștii atrag atenția asupra faptului că bărbații trebuie să știe mai multe lucruri despre lenjeria de pat și cea intimă. Sunt unii medici care afirmă chiar că multor bărbați le lipsește responsabilitatea când vine vorba de curățenie. Plus de asta, tot specialiștii le transmit bărbaților, îndeosebi celor care prestează munci intense, obositoare, care transpiră mult, să își schimbe mai des aceste obiecte de igienă personală.

Dacă vrei și alte sfaturi legate de lenjerii de pat sau ești în căutarea unei lenjerii de pat practice, înceacă https://nevera.ro.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More