Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Ce trebuie să știi despre migrenele menstruale

0 346

Majoritatea femeilor se tem de perioada de menstruație din cauza problemelor fizice și mentale pe care trebuie să le îndure. Indispoziție, pofte culinare, crampe abdominale, senzitivitate mamară, amețeală, dureri de spate și, desigur, sângerările sunt simptome comune care însoțesc menstruația.

Mai există și simptome mai puțin cunoscute pe care avem tendința să le privim drept coincidențe. Principala problemă? Migrenele menstruale.

Poți să îți spui „Sunt deshidratată” sau „Am folosit laptopul toată ziua”. Totuși, migrena ta poate avea de-a face cu menstruația? Din nefericire pentru femeile de pretutindeni, da, migrenele menstruale le afectează pe jumatate dintre noi.

Iată tot ce trebuie să cunoști despre această problemă:

Ce sunt migrenele menstruale?

Migrenele menstruale sunt o problemă medicală ce cauzează dureri de cap intense și persistente în timpul perioadei de menstruație. În general, femeile au tendința să creadă că menstruația este doar unul din factorii care au declanșat migrena, dar de fapt menstruația este singura cauză.

Care sunt cauzele migrenelor menstruale?

În general, acestea sunt cauzate de o scădere naturală a nivelului de estrogen și de eliberarea de prostaglandină (un tip de hormon) ce apare chiar înainte de ciclul menstrual. Acest lucru înseamnă că migrenele vor apărea cu două zile înaine și în primele două zile ale menstruației.

Când apar migrenele menstruale?

Migrenele menstruale apar în general înaintea inceperii menstruației. Durerile de cap pot să apară și în perioada de ovulație, atunci când nivelul de estrogen și alți hormoni este ridicat.

Cum pot scăpa de migrene?

Aceste tipuri de migrene sunt tratate la fel ca migrenele normale, remediile recomandate fiind aplicarea de gheață pe suprafața dureroasă, exerciții de relaxare, analgezice sau acupunctură.

Cum pot preveni migrenele menstruale?

Prevenirea sau măcar reducerea efectelor durerilor de cap în timpul menstruației sunt posibile nu doar prin intermediul mijloacelor obișnuite de prevenire a unei migrene, ci si prin utilizarea oricărei forme de echilibrare a hormonilor. Tratamentele cele mai comune includ schimbări în dietă, eliminarea carbohidraților simpli, a produselor zaharoase și a mâncărurilor procesate din cadrul alimentației. 

Somnul, exercițiile și hidratarea sunt de asemenea considerate esențiale pentru a echilibra hormonii și pentru a avea un metabolism sănătos.

Suplimentele pe bază de magneziu sunt de asemenea o măsură preventivă, dar dacă simptomele persistă și nu sunt ameliorate de aceste metode trebuie contactat medicul.

Ar trebui să mă îngrijorez cu privire la migrenele menstruale?

Nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, dar dacă consideri că ar putea fi un simptom al unei probleme mai grave, ar trebui să contactezi medicul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More