Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cele mai frumoase plaje din Italia

0 589

E dificil de spus care sunt cele mai frumoase plaje din Italia, asta pentru că sunt atât de multe și fiecare cu farmecul ei aparte. Plajele Italiei variază de la plaje izolate și accidentate până la golfuri larg deschise, cu priveliști minunate și nisip fin. Descoperă unele dintre cele mai apreciate plaje din Italia.

Italia este renumită pentru istoria sa, adorată pentru mâncarea sa și iubită pentru plajele sale. Cu zeci de insule în largul mării și o coastă lungă, Italia se mândrește cu peste 7600 km (4722 mile) de mal.

Cele mai faimoase plaje sunt cele din jurul insulelor sudice, dar nisipurile Italiei formează o gamă variată, de la golfuri înconjurate de stânci până la plajele accesibile tuturor și stațiunile tumultoase din Rimini.

Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Sicilia

Cu o mare de culoarea topazului și un golf care se află într-o coastă stâncoasă și înclinată, Spiaggia dei Conigli, Lampedusa este un loc special. Supranumită „plaja iepurilor” de mulți dintre cei care merg acolo, este situată într-o rezervație naturală de pe insula îndepărtată Lampedusa, la sud de Sicilia.

Țestoasele se întorc aici an de an pentru a-și depune ouăle în căldura nisipurilor, iar plaja se închide seara pentru a permite broaștelor țestoase să se întoarcă în siguranță. Este posibil ca această plajă uluitoare să fi fost votată odată drept cea mai bună plajă din lume, dar nu este ușor să ajungi la ea.

Accesul la La Spiaggia dei Conigli necesită o urcare de doi kilometri pe stânci, dar ești răsplătit cu o baie răcoroasă în apa cristalină.

Isola Bella, Sicilia

Traducându-se literalmente „insula frumoasă”, Isola Bella se află chiar în largul coastei Siciliei și face parte din regiunea Taormina. Isola a fost de fapt proprietate privată în anii 1990 și, deoarece găzduiește mai multe specii de păsări, este acum un loc protejat, cu o plajă frumoasă, plină de natură. Plaja în sine este un loc destul de mic, la care se poate ajunge cu telecabina din Sicilia – de asemenea, o șansă excelentă de a admira priveliștile insulei de sus.

Plaja Isola Bella nu este o plajă clasică cu nisip; pietrele mici și pietricelele fac ca purtarea șlapilor să fie aproape esențială. Există șezlonguri și cafenele. Există, de asemenea, o mulțime de activități în care să vă implicați – încercați snorkeling, scufundări sau o excursie cu barca în peșterile din apropiere.

Plajele Rimini, Emilia Romagna

Cunoscute drept cele mai bune plaje de petrecere din Italia, nu este cazul să mergeți la Rimini dacă vă doriți liniște și pace. Situată la o distanță ușoară de San Marino, aceasta este cea mai strălucitoare fâșie de nisip din Italia. Aproape întotdeauna există o taxă pe această plajă, iar DJ-ii de top se rotesc noapte și zi în cluburile și barurile locale. Așteptați-vă să găsiți șezlonguri, umbrele de plajă și viață de noapte zgomotoasă.

Cala Granara

Cala Granara este o mică bucată de paradis ascunsă pe Isola di Spargi, parte din Arhipelagul Maddalena.

Palmierii frumoși care se împrăștie pe mal creează protecție naturală împotriva căldurii soarelui, în timp ce nisipurile pudrate oferă locul ideal pentru plajă. Inconvenientul este că în această oază italiană nu poți ajunge decât cu barca.

Lipsa unui acces ușor îl face cu atât mai frumos, mai îndepărtat, dar și mai nedezvoltat. Fără capcanele turistice obișnuite care înconjoară adesea plajele populare, Cala Granara își păstrează partea ei de sălbăticie.

La Pelosa, Sardinia

La Pelosa ar putea concura cu unele dintre frumoasele plaje din Caraibe. Plaja este un loc popular pentru familiile locale și grupurile de prieteni, care vin aici pentru a petrece zilele libere împreună, ceea ce creează o atmosferă distractivă și primitoare.

Un turn de veghe din secolul al XVI-lea, Torre della Pelosa – care a fost folosit pentru apărarea insulei – veghează pe stâncile care ies în mare. Popular printre scafandri, turnul spălat de soare este un reper emblematic de-a lungul acestei părți a coastei. Asigurați-vă că ajungeți aici devreme în timpul verii – acest loc este atât de frumos, încât poate deveni foarte aglomerat.

Plaja Marasusa, Calabria

Plaja Marasusa din orașul Calabrian Tropea este situată de-a lungul „La Costa degli Dei” sau Coasta Zeilor. Mările calme și nisipurile impecabile sunt îmbrățișate de stânci frumoase.

Luați-vă puțin timp din vacanța italiană pentru a petrece câteva zile în cel mai frumos golf din regiune. Apele transparente ale Marasusei sunt reci și calme. Deși pot fi unele valuri, înotul este sigur. Există ceva de care să se bucure toată lumea; încercați snorkeling, închiriați o barcă sau pur și simplu stați și savurați o băutură rece la unul dintre barurile lido.

Orașul are, de asemenea, o selecție de cafenele, magazine și restaurante pentru a vă scufunda pe deplin în toate deliciile italienești, după zile lungi și leneșe petrecute pe plajă.

Cala Goloritzé, Sardinia

Mică, dar surprinzătoare, plaja Cala Goloritzé se află într-un defileu de-a lungul coastei spectaculoase de nord-est a Sardiniei. Configurații proeminente de calcar, acoperite cu frunziș verde, contrastează cu nisipurile albe și fine care se prăbușesc în ocean. Acest tip de frumusețe are totuși un preț.

Dacă intenționați să căutați această plajă faimoasă, va trebui să vă folosiți mult picioarele. Drumul pentru a ajunge la această plajă fericită din Sardinia durează aproximativ o oră și te va conduce în jos pe râpa stâncoasă, unde vei fi întâmpinat cu sclipiri ale apei verde-albastru. Se spune că Cala Goloritzé este și cel mai bun loc de snorkeling din Sardinia.

Lido de Venezia, Veneția

Începând cu anii 1900, această insulă de 11 km de la marginea lagunei Veneției a devenit o atracție pentru cei bogați și una dintre cele mai populare plaje din Italia. O reputație sporită o are și datorită Festivalului de Film de la Veneția, care se desfășoară aici, din 1932. Pentru cei care nu sunt neapărat cinefili, marea atracție este apa frumoasă și caldă și plaja evaluată cu Steagul Albastru.

Cala Rossa

Situată pe fermecătoarea insulă Favignana, acesta este genul de plajă pe care nu o vei uita ușor. Cala Rossa este uimitoare, apele turcoaz vibrante se lovesc de stânci roșii ruginite. Aceasta nu este o plajă cu nisip alb fin, dar formațiunile de stâncă interesante o fac un loc grozav pentru a vă relaxa la soare.

Plaja de aici poate fi aglomerată, așa că asigurați-vă că ajungeți devreme și – dacă doriți puțin mai multă intimitate și spațiu – vă puteți găsi un mic spațiu exclusivist pentru a face plajă protejat între stânci.

Asigurați-vă că, când ajungeți, purtați încălțăminte de plajă, astfel încât să vă puteți aventura peste stânci și apoi pur și simplu să vă răcoriți în apele superbe. Marea curată și limpede de aici aduce oportunități fantastice de snorkeling.

Cavoli, Elba

Apele turcoaz limpezi și briza caldă ale plajei Cavoli o fac una dintre cele mai populare plaje de pe insula Elba. Este înconjurată de un peisaj rural accidentat și stânci care protejează golfu. Nisipul de aici este mai degrabă pietros, dar asta nu îi oprește pe cei care fac plajă.

Această coastă clasic italiană debordează cu frumusețe naturală. Cu o lungime de aproximativ 300 de metri, plaja este împărțită în două – o parte pentru baruri și șezlonguri, cealaltă este liberă să petreceți timpul după cum doriți.

Asigurați-vă că vizitați Grotta Azzurra – dacă închiriați un pedalo sau o barcă, este posibil să explorați interiorul. Dacă te simți cu adevărat aventuros, te poți alătura grupurilor de adolescenți cărora le place să se scufunde de pe stâncile din jur direct în adâncurile mării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More