Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cele mai importante principii feng shui pentru camera copilului

0 1.076

Feng shui înseamnă în esență armonie, echilibru, vibrații pozitive și sănătate. Semnificațiile acestui principiu sunt multiple și profunde, iar aplicarea lui în viața cotidiană a demonstrat de mii de ani că este benefică. De aceea, este bine să respecți câteva principii feng shui pentru camera copilului, nu doar pentru living sau dormitorul tău personal.

Adepții principiilor feng shui susțin că, dacă le aplici când amenajezi camera celor mici, acestea vor avea o mulțime de beneficii pentru ei. Feng shui pentru camera copilului înseamnă echilibru, energie, sănătate, vibrații pozitive și o putere mai mare de concentrare, care îl va ajuta la lecții și studiu.

Principii feng shui de bază pentru camera copilului

Păstrează camera cât mai spațioasă, cu mobilă minimalistă și cât mai puțin aglomerată cu jucării și obiecte inutile.

Nu amplasa nicio oglindă care să reflecte patul și masa unde se lucrează și se joacă. Suprafețele care strălucesc risipesc lumina și energia pozitivă.

Patul copilului nu trebuie pus la fereastră și nici în fața ușii.

Folosește culori deschise, blânde și pastelate. Ferește-te de culori stridente sau închise pentru că acestea au un impact emoțional negativ.

Folosește tablouri sau desene pozitive, calde, frumoase și armonioase pentru a decora pereții. De asemenea, o poza mărită cu întreaga familie, cu oamenii care îl iubesc și care îi zâmbesc fericiți va avea un efect deosebit asupra stării sale emoționale și asupra încrederii de sine.

Câteva elemente feng shui de care trebuie să ții cont

Ferește-te de mobila cu muchii ascuțite în camera copilului, nu doar pentru că se poate lovi, ci pentru că aceasta risipește energia pozitivă. Aici sunt indicate liniile curbe, line și cursive, nimic care să întrerupă fluxul pozitiv de energii benefice.

Camera trebuie să fie cât mai luminoasă, orientată către răsărit, dacă este posibil.

În partea de sus a ferestrei, agață un mic glob de cristal transparent, care va amplifica energia benefică a luminii solare.

Evită plantele în camera copilului, chiar dacă ele aduc beneficii în alte spații ale casei. Pe lângă faptul că cei mici le pot dărâma și pot mânca frunzele, plantele și pământul nu sunt elemente potrivite pentru o cameră în care trebuie să predomine elementele de aer, lumină și culoare. Copiii au nevoie de energia Chi și totul în jur trebuie să fie vesel, armonios, luminos.

Ferește-te de paturile suprapuse, dacă ai doi sau mai mulți copii, și de orice obiect ascuțit, mai ales în primii 10 – 12 ani când se pot răni singuri. Obiectele ascuțite poartă cu ele energii negative.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More