Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Concediu în Turcia? 9 locuri pe care trebuie să le vizitezi

0 577

O țară cosmopolită, exotică și variată, întinsă pe două continente, Turcia reprezintă locul unde orice turist poate petrece o vacanță de neuitat. Acest tărâm fermecător, care găzduiește anual milioane de turiști, este faimos în lumea întreagă pentru plajele sale superbe, vestigiile antice inedite, siturile istorice, orașele vibrante și stațiunile spectaculoase.

Iată câteva dintre comorile pe care merită să le descoperi dacă te gândești să călătorești în Turcia:

  1. Orașul Ankara

Există o mulțime de oferte speciale pentru excursii în Turcia din partea agențiilor turistice care includ și vizite în capitala Ankara. Acest oraș modern se află chiar în centrul țării, în regiunea Anatoliei și este un important punct de legătură cu alte destinații. Ankara își așteaptă vizitatorii cu numeroase opere de artă și cultură, situri istorice, clădiri guvernamentale, universități și moschei, un reper deosebit fiind Anitkabir, mausoleul primului președinte al Turciei, Mustafa Kemal Atatürk.

  1. Pamukkale – Castelul de Bumbac

În zona de nord-vest a țării, la o distanță de aproape 20 de kilometri de orașul Denizli se găsesc o stâncă uriașă de calcar. Apele termale au format în interiorul acesteia cascade, bazine naturale și stalactite, toate atât de albe încât par a fi de gheață, de unde și numele regiunii.

  1. Stațiunea Antalya

În sud-vest, la poalele munților Taurus, se întinde principala stațiune de vacanță a Turciei. Antalya este binecuvântată cu 300 de zile însorite pe an, peisaje de vis, nisipuri fine și ape cristaline. Riviera Turcească, așa cum mai este cunoscută datorită frumuseților sale arheologice și naturale, este unul dintre puținele locuri în care marea, plajele, istoria și natura creează o armonie perfectă.

  1. Orașul Istanbul

O metropolă a diversității, Istanbul este singurul oraș construit pe două continente, Europa și Asia. Vorbim de capitala istorică a Turciei, cu o vechime de peste 4000 de ani, care iese în evidență prin nenumărate obiective turistice deosebite. Sultanahmet este una dintre zonele pe care merită să le vizitezi, însă nici Grand Bazaar, Hagia Sophia, Moscheea ÇamlıcaMoscheea Albastră, Gülhane Park, Palatul Topkapi sau podul și turnul Galata nu trebuie să lipsească din itinerarul tău.

  1. Templul lui Apollo

În Didim, o stațiune turcească de pe malul Mării Egee, turiștii pot descoperi cel mai mare templu din lume. Acesta a fost ridicat în jurul anului 300 î.Hr și, chiar dacă a fost distrus în mare parte, ruinele încă evidențiază dimensiunile impresionantului Templu al lui Apollo.

  1. Stațiunea Kusadasi

Deși este celebră pentru viața de noapte și petrecerile memorabile, perla situată pe țărmul Mării Egee include și o mulțime de obiective turistice și comori naturale. În apropiere de Kusadasi se află ruinele orașului antic Ephesus, precum și The Fortress Mosque, unul dintre simbolurile regiunii și parcul Național Dilek, care fascinează prin faună și floră.

  1. Valea fluturilor

Într-un mic sat din Faralya, în apropiere de Ölüdeniz există o adevărată bijuterie a naturii. Kelebekler Vadisi sau Valea fluturilor este o zonă protejată, cu o priveliște extraordinară, unde se găsesc doar câteva case din lemn. Aici, turiștii pot dormi peste noapte pe plajă fină, iar în timpul plimbărilor de peste zi pot admira speciile exotice de fluturi ce zboară prin canion.

  1. Peștera Dim

Cei care își doresc să descopere un tablou fantasmagoric găsesc o peșteră de stalactite la doar 12 kilometri de Alanya. Dim este împărțită în două, o parte de aproape 50 de metri și cealaltă de 360 de metri, prezintă peisaje deosebite și un lac subteran foarte adânc.

  1. Cappadocia

Această frumoasă zonă a Turciei atrage turiști din întreaga lume. Este o regiune cu priveliști selenare și catacombe săpate în stâncă, unde există șansa de a zbura cu balonul cu aer cald. Cappadocia oferă o experiență unică, piesa de rezistență a zonei fiind Parcul Național Goreme, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1985.

Turcia este un tărâm fermecător, iar frumusețea și unicitatea locurilor demonstrează acest lucru. Deși are un bagaj cultural și istoric impresionant, minunata destinație de vacanță încântă turiștii cu stațiuni superbe la malul mării, plaje uimitoare și tot felul de zone interesante care așteaptă să fie descoperite și apreciate la adevărata lor valoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More