Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Corfu și Meteora, destinații perfecte pentru vacanța de Paște

0 1.096

În Țara Zeilor, Paștele este celebrat zgomotos prin numeroase festivități, procesiuni și obiceiuri care s-au păstrat foarte bine în ciuda timpurilor moderne.

Corfu, insula de smarald din Marea Ionică

În Corfu – insula verde tot timpul anului, vei putea sărbători Paștele într-un mod unic, procesiunile și festivalurile încep cu mult timp înainte de marea sărbătoare.

În Săptămâna Patimilor localnicii se ocupă cu realizarea unei păpuși ce-l reprezintă pe Iuda, pe care o ard în Noaptea Învierii, în murmurul cântărilor bisericești și al celor care strigă Christos Anesti!

Corfu te întâmpină cu o atmosferă febrilă, mai ales în această perioadă a anului, o gastronomie excelentă și un număr mare de obiective istorice pe care le poți descoperi.

Explorează la pas cel mai încântător oraș medieval din Grecia!

Plimbă-te prin labirintul de străduțe strâmte și galbene ca miere în cetatea veche Kerkyra, relaxează-te într-o cafenea boemă pe Liston – celebra promenadă frecventată de aristocrați și persoanele cu sânge albastru, în timpul ocupației franceze.

După shopping-ul în magazinele din orașul istoric, poți vizita cele două fortărețe venețiene, aflate pe de-o parte și de alta a orașului sau să te regăsești spiritual în Biserica Sfântul Spiridon.

În Sâmbăta Mare, din catedrală Sf.Spiridon este scos Epitaful pentru a fi purtat ”în picioare” pe străzile principale ale Kerkyrei, simbolizând drumul Sfântului Spiridon care i-a scăpat pe corfioți de ciumă. Acest obicei era ținut secret în vremea ocupației venețiene, dar el s-a păstrat foarte bine până în zilele noastre.

Parada cu fanfare și cler bisericesc este admirată de localnici de la balcoanele frumos împodobite cu flori și lumânări, de unde sunt aruncate și vasele din ceramică, ca simbol al curățirii sufletești și al reînnoirii.

meteora grecia

Meteora – cetatea sfântă dintre stânci

Circuitul în Meteora îți dezvăluie pe traseu și câteva locații deosebite, unde te poți regăsi spiritual.

Oprește-te în Kalambaka, orașul tradițional de la umbra colțuroaselor stânci ale Meteorei, punct din care vei străbate drumul ce șerpuiește pe lângă pereții din calcar până la mănăstirile ce par a fi suspendate între cer și pământ.

Vizitează al doilea centru religios al Greciei, Meteora – unde peisajele îți vor tăia respirația. Bisericile și chiliile au fost ridicate pe vârful stâncilor argintii pentru ca pustnicii și călugării să se depărteze de ispitele lumești.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More