Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum alegem canapeaua pentru un apartament mic

0 896

Cea mai dificilă parte în amenajarea unui apartament mic este alegerea mobilierului tapițat. Pentru că, pe de o parte, canapeaua ar trebui să aibă dimensiunile care să se potrivească casei dvs. mici, iar pe de altă parte ar trebui să fie suficient de funcțională și practică pentru a vă fi confortabilă și comodă când o folosiți.

Cum să faceți alegerea canapelei pentru un apartament mic?

Începeți cu dimensiunile

Fie că alegeți mobilier pentru un living spațios sau pentru o cameră mică,  întotdeauna, la început trebuie să măsurați camera. Doar știind ce spațiu aveți puteți fi siguri că fiecare centimetru pătrat liber va fi folosit eficient.

Cum să luați corect dimensiunile?

În primul rând măsurați lungimea pereților, dar atenție, să aveți în vedere și  ușile, ferestrele și orice alte caracteristici arhitecturale care pot afecta modul în care puteți poziționa mobilierul.

Apoi desenați un plan cu locurile în care doriți să plasați mobilierul. În cele din urmă, măsurați distanța pe care ați prevăzut-o pentru canapea.

Studiați tipurile de canapele

După ce aflați despre ce dimensiune de mobilier tapițat aveți nevoie trebuie să alegeți și forma potrivită a acestuia. Pentru apartamente mici, experții recomandă să alegeți dintre câteva tipuri de canapele:

  • Canapele liniare

Canapelele liniare cu trei locuri (drepte) sunt o soluție practică pentru o casă mică. Aceste piese de mobilier tapițat sunt confortabile pentru șezut, iar o mare parte din modele au și funcție de somn. Cu toate acestea, există un dezavantaj care vă poate face să renunțați la achiziționarea lor, cazurile în care aveți mai mulți oaspeți.  Nu oferă multe locuri de ședere. Prin urmare, dacă decideți să optați pentru acest tip de mobilier tapițat, veți avea nevoie suplimentar de câțiva tabureți sau fotolii, pufi.

  • Canapele modulare

Avantajul canapelelor modulare este că puteți configura modulele în funcție de preferințele dvs., spațiul disponibil și nevoile de stil ale camerei. De obicei, se vând pe mai multe module (canapea dreaptă cu trei locuri, fotoliu colțar, puf, etc), fiecare elemente poate fi combinat cu modulele rămase, astfel încât să obțineți o canapea mare și confortabilă, care să se potrivească perfect în apartament mic. O mare parte din canapelele modulare se pot transforma în pat, ceea ce este întotdeauna benefic, mai ales atunci când spațiul locuinței este limitat. De asemenea, nu trebuie subestimat faptul că fotoliile colțar au spațiu de depozitare suplimentar, iar pufii pot fi folosiți în locul unei măsuțe de cafea.

  • Colțare

De obicei, mobilierul tapițat tip colțar este considerat un pic greoi și nu foarte potrivit pentru amenajarea unui apartament mic, dar adevărul este un pic diferit. O canapea de acest tip nu numai că se potrivește foarte bine într-un spațiu mic, ci cu ajutorul acesteia puteți creea un colț TV, sau să zonați spațiul în cazul în care aveți apartamentul  în plan deschis.

Ce recomandă designerii?

Funcționalitatea este de o mare importanță

Cele mai potrivite canapele pentru apartamente mici sunt cele care vă vor ajuta să optimizați spațiul.

Cu alte cuvinte, nu căutați neapărat mobilier tapițat în dimensiuni mici, ci canapele care vă vor ajuta să eliminați necesitatea unui alt mobilier. De exemplu, dacă optați pentru mobilier tapițat care se poate transforma în pat, vă veți asigura un loc suplimentar pentru somn. Dacă optați însă pentru o canapea cu un loc suplimentar, veți putea să o utilizați atât pentru ședere, somn cât si pentru depozitarea hainelor.

Spațiul de depozitare nu este negociabil

Când aveți o casă mică, cel mai probabil va trebui să renunțați la bibliotecile mari, comodele suplimentare sau alt tip de mobilier de depozitare. Pentru a compensa absența lor, este bine atunci când alegeți o canapea să alegeți un model care să ofere suficient spațiu de depozitare. Deci, pe de o parte, veți putea depozita în canapea tot ceea ce aveți nevoie, iar pe de altă parte, camera nu va fi atât de aglomerată pe partea de mobilier .

Nu subestimați culoarea și textura canapelei

Pentru spații mici, este bine să alegeți mobilier tapițat în tonuri mai deschise sau neutre. Astfel, veți crește vizual spațiul și camera va arata mai confortabilă, primitoare și mare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More