Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum alegi cel mai potrivit covor pentru casa ta

0 355

A-ți amenaja casa cu covoare care acoperă întreaga podea nu mai este o tendință actuală. Oamenii sunt acum dispuși să aleagă modele mici, pe care să le așeze doar pe anumite porțiuni din încăperi. Și, înainte de a achiziționa un astfel de accesoriu pentru casă, merită să știi cum să îl alegi pentru a se potrivi cu designul interior al casei.

Un covor asortat cu alte accesorii sau piese de mobilier

Dacă ești în căutarea unor covoare discrete, încearcă să le asortezi cu alte accesorii din cameră. Atunci când alegi un model, ar trebui să alegi pentru acesta culoarea dominantă în cameră sau o nuanță prezentă, de exemplu, pe pernele de pe canapea. 

De asemenea, va fi o idee bună să-l potrivești cu mobilierul. Această soluție este mai practică, căci dacă hotărăști să înlocuiești ulterior accesoriile, covorul tot se va potrivi întregii amenajări.

Un model care se potrivește perfect cu întregul interior, va funcționa nu numai în camera de zi, ci și în dormitor. Aici, ai opțiunea de a alege un tip de dimeniune mare pe care să îl așezi sub tot patul, două covoare mai mici de fiecare parte a patului sau unul lung pe care să îl așezi la picioarele patului.

Cum mărești optic camera cu ajutorul covorului?

Covorul nu este doar un obiect de decor al casei. Acesta afectează interioarele și pot modifica starea de spirit. Acestea pot calma sau, dimpotrivă, pot adăuga un pic de caracter și dinamică stilului casei. În plus, pot oferi o senzație de moliciune, confort și căldură și pot mări optic o cameră.

Dacă ai o podea mai închisă și vrei să mărești optic spațiul, alege covoare în culori deschise. Deși vor contrasta puternic cu nuanța parchetului, acestea vor reflecta mai eficient lumina care întră în încăpere și, astfel, vor mări întregul spațiu. Acordă atenție și dimensiunilor. Cu cât este mai mare, cu atât vei obține un efect mai bun.

Artificial sau natural? Cum să alegi un covor pentru a nu regreta?

S-a acceptat că tot ce este natural este mai bun decât ceea ce este artificial. Din păcate, nu în toate situațiile un covor de lână sau bumbac va fi mai bun decât unul din poliester.

Dacă ești în căutarea unuia cu aspect luxos și proprietăți practice, precum izolația termică, confortul sau moliciunea, unul confecționat din lână este de neegalat, fiind un decor prestigios pentru acea încăpere. Dezavantajul este însă că nu este o alegere potrivită pentru persoanele alergice.

Ce ai putea alege atunci când ești în căutarea unor covoare pentru camera copiilor? Un model din poliester este o alegere potrivită pentru camerele celor mici, căci acestea sunt rezistente la decolorare și la abraziune, sunt ușor de curățat și oferă o moliciune incredibilă, datorită tehnologiilor de rafinare folosite.

Un aspect modern și natural al covorului poate fi oferit de un covor din bumbac. Acesta nu atrage praful și arată grozav în interioare dominate de elemente naturale și amenajate în stil boho sau scandinav.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More