Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum alegi zgarda antiparazitară potrivită pentru pisica ta

0 8

Pentru ca pisica ta să aibă o viață sănătoasă, este esențial să mergi cu ea regulat la medicul veterinar, pentru administrarea tratamentelor antiparazitare. În timp, paraziții pot provoca boli serioase, dar și leziuni ale pielii care se pot infecta. Tocmai de aceea, este important să acorzi atenție tratamentelor de deparazitare externă, pentru a ține la distanță puricii și căpușele, iar cea mai eficientă metodă este zgarda antiparazitară, așa că iată cum poți alege modelul potrivit pentru pisica ta!

Cum funcționează o zgardă antiparazitară?

Medicul veterinar recomandă adesea folosirea zgărzilor antiparazitare pentru animalele de companie. Aceste zgărzi elimină o serie de substanțe active, imidacloprid și flumethrin, care se dispersează pe toată suprafața corpului, pe o perioadă mai lungă de timp, ținând la distanță puricii și căpușele.Tocmai de aceea, este important ca o astfel de zgardă să fie atașată la nivelul gâtului, cât mai aproape de piele, dar într-un mod delicat, astfel încât să nu cauzeze disconfort. De asemenea, nu se recomandă spălarea animalului de companie, cu mai puțin de 48 de ore înainte de aplicarea unei astfel de zgărzi.

Caută dimensiunea potrivită

Dacă te afli în căutarea unei zgărzi antiparazitare pentru pisica ta, ar trebui să verifici dacă modelul pe care l-ai ales este potrivit ca dimensiune pentru animalul tău de companie. Atunci când aplici zgarda, trebuie să te asiguri că există o distanță între zgardă și gâtul animalului, astfel încât să poți introduce degetele. Dacă pisica ta are blana lungă, atunci părul trebuie dat la o parte, astfel încât zgarda să fie plasată lângă piele.

În magazinele pentru animale vei găsi o mulțime de zgărzi antiparazitare de lungimi diferite, așa că este necesar să îți cântărești pisica și să îi măsori circumferința gâtului, pentru a alege zgarda potrivită. Poți măsura gâtul pisicii tale cu ajutorul unei sfori sau a unei panglici, și poți face un semn la punctul de intersecție. Apoi, cu ajutorul unei rigle, poți măsura dimensiunea celor două puncte de pe panglică, pentru a determina mărimea corectă pentru zgardă.

În cazul pisicilor, există întotdeauna riscul ca acestea să se agațe cu zgarda în diferite obiecte. Tocmai de aceea, este indicat să optezi pentru o zgardă care poate fi ajustată și scurtată, în funcție de nevoi. Acum există și modele de zgărzi antiparazitare pentru pisici care au zone de rupere poziționate special. Iar în cazul în care zgarda se va agăța de un obiect, aceasta se va rupe automat, iar pisica va fi eliberată, fără să existe riscul strangulării. 

Alege un model rezistent la apă

Chiar dacă pisica ta nu este fana băilor, există întotdeauna riscul ca aceasta să se ude, dacă iese afară în ploaie, sau dacă trece pe lângă o baltă cu apă. Tocmai de aceea, este esențial să alegi o zgardă antiparazitară rezistentă la apă. Iar pentru a nu diminua perioada de acțiune a unui astfel de accesoriu, ar trebui să eviți spălarea acestuia. Iar în cazul în care zgarda se murdărește, atunci o poți șterge cu un prosop uscat.

În perioada în care pisica ta poartă o zgardă antiparazitară, ar fi indicat să eviți spălarea frecventă a acesteia cu șampon, pentru că o astfel de soluție poate reduce nivelul de protecție oferit de zgardă. Prin spălarea cu șampon vei îndepărta stratul de grăsime natural de pe suprafața pielii, iar odată cu acesta, este înlăturată și substanța activă eliberată de zgardă. În consecință, după fiecare spălare, zgarda va dispersa o cantitate mai mare de substanțe pe suprafața corpului animalului. Iar în acest fel, zgarda va avea o perioadă de funcționalitate mult mai redusă.

Alege o zgardă specială pentru pisici

Atunci când vei alege o zgardă antiparazitară pentru pisica ta, va trebui să te asiguri că produsul ales este potrivit pentru feline. Dacă zgarda a fost concepută pentru câini, nu ar trebui să o folosești pentru pisica ta, deoarece nivelul de substanțe emis poate fi mult mai ridicat și poate reprezenta un risc pentru animalul tău de companie.

Așadar, zgarda antiparazitară este unul dintre cele mai eficiente metode prin care îți poți proteja pisica de atacul paraziților externi. Aceasta are un efect îndelungat, așa că va ține la distanță puricii și căpușele pentru o perioadă mai lungă de timp.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More