Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum îți adaptezi garderoba la noile tendințe. Cinci pași simpli pentru a fi în trend

0 226

Tendințele se schimbă de la an la an, iar dacă vrei să fii în pas cu moda trebuie, fie să faci investiții în vestimentație în fiecare sezon, fie să adaptezi ceea ce ai deja astfel încât să rămâi în trend încă o perioadă.

Evident, primul lucru pe care ești tentată să îl faci este să îți cumperi ceva nou. Iar asta nu este neapărat un lucru rău pentru bugetul tău sau al familiei. Trebuie, totuși, să știi ce să alegi și cum să cumperi astfel încât să fii în continuare cool sau stylish, fără să investești o avere în haine și pantofi.

Iată câțiva pași simpli pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți adapta garderoba la noile trenduri.

  1. Reevaluează-ți piesele din șifonier. După ce ai urmărit noile propuneri ale stiliștilor pentru sezonul ce urmează, fă o selecție atentă a hainelor pe care le deții. Păstrează doar piesele clasice și cele care nu se demodează nici anul acesta. Dă la o parte hainele mai vechi de doi ani sau pe cele care au ieșit demult din modă.
  2. Gândește-ți ținutele actuale din toate punctele de vedere – ia în calcul nu doar modelul, ci și croiala la modă, culorile vedetă pentru sezonul respectiv, materiale propuse de designeri, și așa mai departe. Update-ul trebuie făcut în totalitate dacă vrei să urmezi cu adevărat tendințele.
  3. După ce ai ales ce rămâne, gândește câteva look-uri pe care să le completezi cu noi achiziții. De exemplu, intră pe Fashion Days și caută-ți modele de bluze din noile colecții, pe care le poți asorta și combina cu fuste și pantaloni din garderoba ta.
  4. Mergi pe cromatica propusă de Institutul Pantone. În fiecare an este desemnată o culoare vedetă, iar anul acesta a fost aleasă nuanța Viva Magenta. Este vorba despre o culoare vibrantă de roșu purpuriu care transmite un aer pozitiv. Încearcă să achiziționezi măcar o piesă în această culoare pe care să o adaptezi în ținute sau care să fie piesa vedetă din garderoba ta. De exemplu, poți căuta, în selecția Fashion Days, o rochie elegantă în această nuanță, pe care să o porți la evenimentele speciale.
  5. Nu renunța la clasic. Mai ales dacă nu ești genul care vrea să atragă atenția, pariază pe piesele clasice. Acestea nu se demodează niciodată și îți creează o imagine rafinată. De asemenea, sunt ușor de adaptat în tot felul de ținute și pot fi combinate, cu ușurință, și cu modele mai extravagante. Piesele clasice mai au și rolul de a echilibra ținutele. Mai mult decât atât, dacă vei investi în piese de calitate, acestea vor rezista la purtări repetate și nu vei fi nevoită să reinvestești prea curând.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More