Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum îți pregătești familia pentru concediu

0 761

Anul acesta nu a fost unul ideal pentru călătorii, dar lucrurile par să se îmbunătățească. Credem că deja te imaginezi ajungând la destinație, lăsând bagajele la hotel și începând ritualul de relaxare. Sigur n-ai uitat ceva?

Un concediu perfect este de cele mai multe ori un concediu plănuit cu minuțiozitate. Dacă în tinerețe îți permiteai să-ți iei jumătatea de mână, să vă urcați în mașină și să plecați unde vedeați cu ochii, lucrurile s-au mai schimbat de când sunteți o familie și au apărut și cei mici în peisaj. Află cum să-ți pregătești familia pentru a avea un concediu de neuitat. 

Prevenția pe primul loc 

Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla într-o călătorie, chiar dacă ne dorim ca totul să meargă ca pe roate, riscul de accidentări și/sau îmbolnăviri este unul real. Dacă ai ghinionul să pățești ceva în timpul vacanței, ține minte că aceste cheltuieli medicale suplimentare vor trebui acoperite. Nu se știe cum îți va afecta acest lucru bugetul de vacanță, așadar alegerea înțeleaptă ar fi să vă faceți o asigurare medicală de călătorie.  În plus, o astfel de poliță va putea acoperi și alte situații neprevăzute, precum pierderi financiare suferite în urma renunțării la călătorie din motive obiective, rătăcirea bagajelor și alte inconveniente. 

În situația în care plănuiți un concediu în afara granițelor țării, asigură-te că lucrezi doar cu agenții de turism reputabile. Acestea îți vor asigura locuri de cazare la standardele cerute și sigure. Evident, merită să te informezi și pe cont propriu despre regulile de călătorie, reguli ce se pot schimba de la o zi la alta din cauza contextului actual. 

Decide cum vei călători 

În funcție de distanța pe care o vei avea de parcurs, în mod normal vei avea de ales între mașină (personală sau de închiriat) sau avion. Călătoriile cu trenul din păcate nu mai sunt ce-au fost. 

Așadar, în cazul în care vei decide să mergi în vacanță cu mașina, asigură-te că este pregătită pentru acest drum. O revizie completă va fi suficientă în acest sens. Totuși, pregătirile nu se opresc aici. Se știe prea bine că cei mici tind să se plictisească atunci când călătoresc pentru perioade lungi de timp cu mașina, deci pune la cale câteva activități care să-i țină ocupați. Același lucru este valabil și în cazul unui drum cu avionul. Dacă ai ales să călătorești cu copilul și știi că acesta va reacționa negativ, asigură-te că ai la îndemână câteva metode de a-l liniști, sau măcar dopuri de urechi pentru ceilalți pasageri. Rezervă pe cât posibil locuri alăturate și aproape de culoar. 

Implică toți membrii familiei în procesul de pregătire a bagajelor

Una dintre cele mai frustrante situații în concediu este cea în care constați cu stupoare că ai uitat la domiciliu exact acel obiect pe care l-ai pus deoparte. Tocmai pentru că nu știi ce este important pentru fiecare membru al familie, roagă-i să participe activ la procesul de pregătire a bagajelor. Astfel toată lumea va fi mulțumită când ajungeți la destinație. 

Evident, un bagaj perfect trebuie să includă necesarul de haine în funcție de durata călătoriei, cosmetice și medicamente și documentele de călătorie, încărcătoare, cărți și categoric jucăriile preferate ale celor mici. 

Chiar dacă puiul tău are un regim special de hrană care nu se potrivește cu destinația unde urmează să călătoriți, nu este cazul să-i împachetezi și mâncarea. Doar asigură-te că locul unde veți sta beneficiază de o bucătărie complet echipată. 

Concediul poate fi într-adevăr o oază de liniște și relaxare, dacă îl pregătești cum trebuie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More