Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum să alegi mobila perfectă pentru livingul tău

0 527

Petrecem atât de mult timp în livingul nostru, ne relaxăm, ne uităm la televizor și acum poate chiar lucrăm de acasă – așa că mobilă de living trebuie să fie pe măsură. Deci, cum alegi mobilierul de living care arată elegant, se potrivește bugetului tău și va rezistă? Vei găsi totul în acest ghid, de la modul de alegere a unui stil de mobilier de sufragerie la sfaturi mai practice cu privire la ce să cauți atunci când cumperi piesele.

Care este mobilierul esențial pentru majoritatea camerelor de zi? Scaune, depozitare, un loc pentru a pune televizorul, canapele și mesele sunt componentele obișnuite pe care le găsim într-un living.

Formulă rigidă a suitei din trei piese (canapea și două fotolii) și un set de dulapuri din lemn și măsuțe de cafea asortate au făcut loc unei abordări mai relaxate în ceea ce privește alegerea mobilierului de living. Mobilierul contemporan, elementele din mijlocul secolului și piesele mai vechi pot funcționa frumos împreună, așa că, mai degrabă decât să rămâi blocat într-o epocă, gândește-te la aspectul general.

Cum să faci că totul să funcționeze? Ia în considerare opțiunea de a alege același tip de lemn pentru mobilier, în nuanțe deschise, cu o piesă separată din lemn închis la culoare. Gândește-te și la contururile mobilierului. Curbele sunt tematică pentru picioarele canapelei și conturul general și pentru măsuțe și fotolii? Sau poate forma liniară a pieselor de mobilier contemporane se potrivește mai bine camerei. Detaliile de culoare sau material pot, de asemenea, ajută la unirea selecției.

Decide configurația canapelei și fotoliului care se potrivește cel mai bine spațiului atunci când alegi piese tapițate. O canapea de colț te poate ajuta să delimitezi zona de relaxare a unui spațiu de locuit în plan deschis.

Mai flexibilă ar putea fi o pereche de canapele care pot fi așezate în unghi drept pentru a forma un aranjament perfect pentru socializare sau pentru a oferi tuturor un unghi bun atunci când privesc la televizor. Aranjarea unei perechi potrivite de canapele una față de cealaltă, pe de altă parte, va crea o senzație formală perfectă.

Mai nou, în ziua de azi pot fi alese seturi de mobilă pentru living, care se încorporează pe perete. Acestea conțin spațiu pentru televizor, rafturi pentru cărți și obiecte decorative și chiar mici dulapuri unde îți poți depozita hainele. Seturile de living sunt de diferite dimensiuni și sunt extrem de practice în ziua de azi. Au texturi diferite, de la lemn natural și până la texturi lucioase în culori eclectice. În funcție de stilul livingului, poți alege mobila potrivită. Această mobilă oferă spațiu pentru tot ceea ce trebuie să păstrezi în camera, are loc, cum spuneam, pentru afișarea accesoriilor decorative și combină opțiunile deschise și închise, astfel încât să poți afișa cărți, discuri de vinil sau chiar documente pentru job, ascunse isteț în casete colorate și moderne.

O măsuță de cafea poate fi o ancora pentru un grup de scaune din sufragerie, canapea și setul de living. Gândește-te la înălțimea mesei, deoarece canapelele contemporane au un design jos, mai apropiat de podea decât scaunele înalte mai formale.

Ia în considerare și caracteristicile arhitecturale ale camerei pentru a alege întregul mobilier. De exemplu, un living în stil industrial, nu se va împăca bine cu un mobilier clasic și așa mai departe. Trebuie să existe mereu o armonie în acest aspect. De asemenea, ia în considerare și culorile pereților. Nu combina o mobilă de living sonoma, cu pereți în culori prea puternice. Acest tip de mobilă se potrivește cel mai bine cu pereții pastel, pentru a obține acel stil scandinav de living, atât de apreciat în ziua de azi.

După cum vezi, alegerea mobilei de living, de la setul de living și până la canapele trebuie să fie făcută după anumite criterii. Totul trebuie să creeze un echilibru vizual și stilistic. Însă nu te lăsa descurajat, pentru că internetul este plin de idei, iar pe site-uri precum biano.ro vei găsi și mobila de living potrivită.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More