Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum să cumpărați cea mai bună încălțăminte pentru copii de școală

Cropped shot of unrecognizable elementary school kids sitting on a brick wall outside
0 356

Contează prețul atunci când vine vorba de pantofii școlari și de calitatea acestora? Ce pantofi școlari să cumpere îi poate lăsa pe părinți cu nervozitate și sentimentul că nu reușesc să înțeleagă. De ce sunt unii atât de scumpi? Sunt cei mai ieftini în regulă? Cataramă, velcro sau șireturi? Și de ce, în numele a tot ce este sfânt, copiii mei îi uzează atât de repede?

Este o dilemă anuală pentru părinții copiilor de vârstă școlară (și uneori bianuală, dacă aceștia au un puseu de creștere) – și poate fi o decizie costisitoare dacă greșiți. Deci, cum știți ce încălțăminte pentru copii să alegeți?

De ce este atât de important ca pantofii școlari să se potrivească corect

Oasele din picioarele copiilor mici nu fuzionează între ele până la pubertate. Acest lucru înseamnă că picioarele lor pot fi lipsite de forță musculară și pot fi predispuse la hipermobilitate, motiv pentru care au nevoie de încălțăminte fermă, de susținere, care să îi protejeze în timp ce sunt în creștere.

Un pantof școlar bun oferă un cămin stabil pentru oasele imature. Fără acest sprijin, copiii sunt în pericol de a dezvolta picioare plate, genunchi dureroși, tibii întinse și chiar dureri de spate. Un pantof bun care se potrivește corect este important. Doar o încălțăminte bună nu este suficientă. Este, de asemenea, important ca si copiii să facă exerciții zilnice regulate pentru a-și menține picioarele și membrele inferioare puternice și sănătoase.

Picioarele copiilor cresc rapid și își pot schimba atât forma, cât și mărimea. Experții recomandă să faceți o verificare a mărimii la aceste intervale:

 • Una până la trei luni și până la vârsta de trei ani.
 • La fiecare patru luni până la vârsta de cinci ani.
 • La fiecare șase luni, până când copilul se oprește complet din creștere.

Fie că reduceți la minimum călătoriile la cumpărături din cauza COVID-19, fie că nu puteți ajunge la un magazin de încălțăminte, există modalități de a măsura picioarele copilului dumneavoastră acasă, astfel încât să știți ce mărime să alegeți.

Unii producători comercializează un dispozitiv de măsurare a picioarelor la domiciliu, pe care îl puteți folosi pentru a măsura lungimea și lățimea picioarelor copilului dumneavoastră și pentru a calcula mărimea corectă a pantofilor.  Alții oferă un serviciu online de măsurare și ajustare. Acesta vă ghidează în procesul de fotografiere a picioarelor copilului dumneavoastră pentru a fi încărcate și analizate. Apoi vă va recomanda o mărime.

Alternativ, puteți urma un ghid general pas cu pas pentru a măsura piciorul copilului dumneavoastră, apoi puteți folosi aceste măsurători pentru a găsi mărimea potrivită pentru orice marcă de încălțăminte pentru copii care vă interesează. (Majoritatea magazinelor vor avea un ghid al mărimilor pe site-ul lor).

Ce trebuie să căutați la pantofii școlari

Cel mai bun tip de încălțăminte pentru copii ar trebui să fie de susținere, durabilă și confortabilă, cu o talpă cu aderență bună.

Iată ce ar trebui să căutați:

 • Flexibilitate în față. Ridicați pantoful și încercați să îl îndoiți împingând vârful în sus. Un pantof bun se va îndoi la nivelul tălpii, dar nu mai mult. Acest lucru îl ajută pe copilul dumneavoastră să „împingă” cu degetele de la picioare, menținând în același timp jumătatea din spate a piciorului stabilă și sigură.
 • Evitați prea multă flexibilitate. Pantofii care se îndoaie peste tot sau care se răsucesc ușor nu oferă suficient sprijin.
 • Un pantof școlar bun va avea un toc jos pentru a menține piciorul copilului dumneavoastră într-o poziție neutră. Un pantof complet plat poate face ca degetele de la picioare ale copilului dvs. să „zgârie” atunci când merge.
 • Nu sunt prea grei. Pantofii grei pot provoca dureri musculare și dureri de picioare, mai ales la cei mici.
 • Destul spațiu pentru degete. Verificați dacă copilul dvs. își poate mișca degetele de la picioare și dacă „cutia pentru degete” (spațiul gol de la capătul pantofului) este adâncă.
 • Tălpile din piele tind să dureze mai mult decât cele sintetice și lasă picioarele copilului dumneavoastră să respire (deși pantofii sau adidașii cu tălpi sintetice ‘mesh’ pot fi și ei foarte respirabili).
 • Căptușeala șosetei sau talpa trebuie să fie moale, confortabilă și confecționată dintr-o țesătură absorbantă pentru a reduce transpirația. Ar trebui să o puteți scoate cu ușurință, în cazul în care trebuie să o înlocuiți cu o orteză.
 • Șireturile, cataramele și Velcro sunt la fel de bune, dar evitați pantofii cu șireturi care nu pot fi ajustați.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More