Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum să fii frumoasă chiar dacă porți mască de protecție

0 622

Suntem obligaţi să purtăm mască de protecţie în spaţiile publice atât în interior, cât și, mai nou, în exterior în zonele aglomerate, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Iar tenul are nevoie de o îngrijire aparte în aceste condiţii.

Masca este și bună, și rea. Pe de o parte, protejează de virusurile din aer, iar pe de alta, poate cauza tenului probleme. Umezeala favorizează înmulţirea bacteriilor și nu-i de mirare că apar coșuri sau iritaţii. Cum sănătatea și frumuseţea merg mână-n mână, ne adaptăm ritualul de îngrijire la noile provocări.

Buzele au de câștigat cu mască de protecție

Fiindcă sunt acoperite de mască, buzele rămân nefardate, însă putem să le răsfăţăm cu un balsam hrănitor. Dacă nu aplicăm acest balsam, se pot deshidrata și vor avea nevoie de exfoliere măcar o dată pe săptămână. Nu te sfătuiesc să folosești un ruj prea pigmentat, pentru că vei păta masca.

Apa termală face minuni

Imediat după scoaterea măștii e bine să îndepărtezi machiajul și să te speli pe faţă pentru a preveni apariţia coșurilor. Iar pentru a echilibra pH-ul tenului și a-i reda pielii mineralele pierdute prin transpiraţie, un spray cu apă termală este bine-venit. Pulverizează apa pe faţă de la distanţa de 20 cm și dă-i un minut să fi e absorbită de piele, apoi îndepărtează excesul cu un șerveţel.

Pune accentul pe ochi când porți masca de protecție

Cum mare parte din faţă rămâne ascunsă vederii, ochii trebuie să fie în centrul atenţiei. Pentru un machiaj de zi, un pic de mascara și un contur delicat îi vor defini perfect. Sprâncenele trebuie și ele puse în valoare, conturate și corpolente (umplerea golurilor), folosind fie un creion, fie un fard special de sprâncene.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More