Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum să folosești un fier de călcat atunci când nu calci haine

0 797

Fierul de călcat sau comunul „călcător” este un instrument prezent în orice locuință. Unora ne dă bătăi de cap, dar știm că e indispensabil atunci când vine vorba hainele ce ne fac să arătăm extrem de prezentabili în noua cămașă sau pantalonii puși la dungă. Însă fierul de călcat ne poate scoate și din alte belele și poate rezolva probleme la care nici nu te gândeai, așa cum ne arată și cei de la Adevărul.

Ceara lipită de masă sau de textile nu mai e o problemă

Aşteaptă ca ceara să se usuce bine înainte. Pune o hârtie deasupra petei de ceară şi treci, uşor, cu un fier de călcat peste aceasta, de mai multe ori. Ceara se va desprinde de suprafaţa mesei sau a textilei şi se va transfera pe hârtia pe care ai pus-o deasupra. Aruncă, la final, hârtia cu ceara.

Fă să dispară zgârieturile de pe mobilă sau parchet

 Pune o foaie de hârtie peste piesa de mobilier sau de parchet zgâriată şi trece talpa fierului de călcat în mod repetat peste aceasta. Ridică hârtia şi verifică efectul. Repetă proecesul până când eşti satisfăcut de rezultat.

Tapetul dezlipit

Dacă ai pereţi tapetaţi şi tapetul s-a dezlipit într-un colţ, adaugă nişte adeziv sub acesta şi trece apoi fierul de călcat pe deasupra, în mod repetat, la căldură medie.

Sandvişuri pe talpa fierului de călcat

Studenții din cămine, surprind prin ingeniozitate, și arată cum călcătorul nu doar că te face prezentabil, dar te și hrănește. Odată sanvișul preparat, înveleşte-l în folie de aluminiu. Aşază-l apoi pe o suprafaţă dură şi presează-l cu talpa încinsă a fierului de călcat timp de 5-10 minute. Întoarce-l invers şi repetă operaţiunea.

Laminează documente cu fierul de călcat

Pentru acest lucru ai nevoie de folie de plastic precum cea care e folosită de copy-center-urile clasice pentru laminat. Aşază documentul în folia de plastic şi acoperă-l cu un prosop. Pune talpa fierului de călcat la temperatură ridicată şi aplică presiune maximă pe prosop. Întoarce documentul şi pe cealaltă parte şi repetă operaţiunea. Gata!

Scoate petele lăsate de obiecte fierbinţi pe masă

Fierul de călcat te poate scăpa și de petele lăsate de obiectele fierbinți pe masă. Foloseşte un prosop de pânză subţire şi fierul de călcat la temperatură medie. Aplică o presiune mică timp de câteva secunde pe pânza aşezată peste petele buclucașe şi verifică rezultatul. Repetă operaţiunea până obţii rezultatele dorite.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More