Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din dulap

0 1.169

Că sunt noi sau vechi, piesele de mobilier pot avea un miros neplăcut intens care, deși nu este dăunător, este deranjant.

Un miros puternic, neplăcut în dulap poate avea diferite cauze. Poate a pătruns umezeală sau poate dulapul a petrecut câţiva ani neutilizat, depozitat în vreo pivniță sau mansardă. Dulapurile antice, deși foarte la modă acum, miros dacă au fost păstrate peste ani în camere neîncălzite. Însă până și dulapurile mai noi pot mirosi urât, din cauza aerului închis. Peretele din spatele dulapului se poate umezi dacă piesele de mobilier grele nu sunt periodic mutate, astfel încât aerul să circule.

Căi de atac împotriva mirosului

Ar trebui să elimini mirosul neplăcut din dulapuri, înainte să depozitezi îmbrăcăminte sau alte produse textile, pentru că, în foarte scurt timp, mirosul urât din dulap se va extinde la haine. Unele remedii simple, cu oţet, zahăr vanilat, felii de lămâie, praf de cafea sau săruri de baie ajută pentru a redobândi prospețimea. Dacă dulapurile nu au mucegai, ci doar un miros urât, e necesar să aerisești bine. Deschide larg ușile dulapurilor și lasă-le așa cel puțin o jumătate de zi.

Oțet

Un truc vechi şi dovedit, pentru a avea din nou un miros proaspăt este oțetul. Spălarea cu oțet asigură nu numai că mirosul va dispărea, ci totodată că dulapul va fi dezinfectat. Poartă mănuşi de menaj în timp ce speli lemnul cu oţet, pentru că este o substanță acidă și îți poate afecta mâinile.

Sfat. După ce speli cu oțet, aerisește bine dulapul, pentru ca mirosul neplăcut să dispară. Apoi, presară nişte zahăr vanilat, pentru un parfum proaspăt.

Bicarbonat de sodiu

Distribuie bicarbonat de sodiu cu generozitate, în sertare şi în toate compartimentele dulapului. Una-două linguriţe de pulbere ar trebui să fie suficiente. Lasă să acționeze mai multe ore sau, preferabil, peste noapte. Apoi, mătură surplusul. Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplăcute şi lasă o aromă neutră.

Sfat. Pentru un parfum plăcut, așează în dulapuri pliculețe de cafea sau câteva felii de lămâie.

Nisipul pentru litiera pisicii

Dacă poate neutraliza mirosul de urină de pisică, poate absorbi și mirosul stătut de lemn. Dacă vrei și să miroasă frumos, alege un nisip parfumat. Răspândește nisipul în dulap şi lasă-l să acționeze. Va asigura un miros proaspăt.

Sfat. Nisipul pentru litieră se găsește, de obicei, în cantități mari. Dacă nu ai pisică, poți folosi în loc de nisip boabe de orez.

Pentru a parfuma dulapurile, poți folosi flori de lavandă, felii de portocală, foi de dafin sau chiar un săpun, pe care să-l strecori între așternuturile curate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More