Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cum se îmbracă femeile de carieră

0 1.326

Tot mai multe femei pun pe primul plan cariera, și se dedică întru totul visului de ajunge într-o funcție de top, sau de ce nu, să pună bazele propriei companii.

Însă asta nu înseamnă neapărat că își neglijează imaginea, deoarece odată cu ascensiunea profesională, femeile pun accentul pe felul în care arată și cum se imbracă. Statistic vorbind, femeile de carieră cheltuie mai mult pe tot ceea ce înseamnă imagine datorită faptului că investesc în calitate și nu neapărat în cantitate.

Ținute office

Costumele de damă sunt cele mai căutate când vine vorba de o ținută potrivită pentru birou. În funcție de preferință și ocazie acestea pot să fie compuse din sacou, cămașă, fustă sau pantalon. Sigur că există și o varietate mare de croieli asociate costumelor de damă, însă majoritea respectă linia simplă, elegantă a clasicului costum din două sau trei piese.

Pantalonii țigaretă avantajează siluetele filiforme pe când o pereche de pantaloni drepți cu dungă pot ascunde puținele kilograme în plus. În ciuda confortului oferit de pantaloni, cele mai populare variante sunt combinațiile de sacou cu fustă creion. Acestea, dacă sunt confecționate din materiale elegante, pot fi ușor purtate ca și costume de nuntă.

Tipuri de cămăși pentru birou

Există multe variante de cămăși elegante care pot fi purtate la birou, însă alegerea cămășii ideale rămâne la latitudinea purtătoarei fiind mai degrabă legată de o croială care o avantajează decât de trenduri. Cămășile cu detalii din dantelă, jabou sau manșete decorate sunt destul de căutate, însă variantele de asortare pentru acestea sunt destul de reduse.

Datorită multitudinii de detalii care se regăsesc pe acest tip de cămașă, recomandarea este să fie asociate cu fuste și sacouri extrem de simple pentru a evita crearea unei ținute pompoase.

Bluzele elegante din mătase sau poplin pot înlocui cu succes o cămașă atâta timp cât dress code-ul de la servici permite acest lucru.

Pantofi cu toc înalt sau mic

Sigur că nu este neapărat o regulă când vine vorba de alegerea pantofilor, însă de multe ori femeile aleg pantofii comozi în detrimentul celor super eleganți.

Pantofii cu toc mic și mediu sunt potriviți pentru zilele lungi la birou pe când cei cu toc stiletto, înalt, sunt ideali pentru petrecerile corporate sau întâlnirile importante.

În oricare variantă, alegerea ținutelor office ține foarte mult de combinația între stil personal, confort și postul ocupat în companie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More