Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

De ce criterii să ții cont la achiziționarea unei cabine de duș

0 234

Din foarte multe considerente, în special cele legate de spațiu, cabina de duș este o soluție mult mai potrivită. În general, băile de bloc au dimensiuni reduse, iar unele dintre ele sunt lungi și înguste, ceea ce face ca amplasarea unei căzi să fie practic imposibilă.

Pe măsură ce te-ai conformat și ai înțeles că orice tertipuri ai pune în aplicare tot nu încape o cadă, ar fi bine să iei în calcul o serie de sfaturi utile care să te ajute în procesul de achiziție al unei cabine de duș complete.

În mod evident, alegerea îți va îngreunată de gama variată de modele, însă nu trebuie să disperi. În primul rând, nu ar strica să te informezi cu privire la modelele existente, astfel încât să îți faci o idee asupra a ceea ce s-ar potrivi camerei tale de baie.

Câte tipuri de cabine de duș există?

Așa cum menționăm anterior, cabinele de duș fac parte din categoria produselor de baie extrem de diversificate, deci este esențial să cunoști punctele foarte ale fiecărui model în parte. Astfel, există o clasificare a acestora, în funcție de formă, amplasare și de dotările disponibile.

Cabine de duș în funcție de formă

Aici sunt incluse, în primul rând, cabinele de duș clasice, în formă pătrată. Având toate laturile egale, acestea pot fi încadrate pe un perete sau pe colț. Cea mai populară dimensiune este 80 x 80 centimetri, suficient de spațioasă pentru fiecare membru al familiei.

Un alt model apreciat este cabina de duș în formă rectangulară. Cu o formă dreptunghiulară, aceasta poate fi montată pe colț sau lângă perete. În funcție de zona unde urmează a fi amplasată poate avea două sau trei laturi.

Și cabinele de duș semirotunde sunt apreciate, adaptându-se perfect în colțul băii, grație celor două laturi în unghi de 90 de grade, unite de o a treia, rotunjită, unde se face accesul în interiorul cabinei.

Cele mai cunoscute cabine de duș în funcție de amplasare

Specialiștii sunt de părere că amplasarea cabinei de duș se face în funcție de preferințele personale, precum și de conformația băii sau stilul arhitectural ales. Una dintre cele mai apreciate cabine de duș este cea pe colț, care poate avea formă pătrată, rectangulară sau semirotundă și favorizează mai mult spațiu de mișcare.

Cabinele de duș montate lângă perete sunt și ele extrem de apreciate și se montează pe latura mai lungă a încăperii. Acestea pot avea forma pătrată sau dreptunghiulară și pot fi montate pe toată lungimea peretelui sau pe o anumită porțiune din acesta.

În mare vogă în ultimii ani sunt cabinele de duș de tipul walk-in. Sunt modele simple, rapid de montat, prevăzute cu o ramă de fixare în dreptul căreia se montează un panou și ușa de acces. Rama se montează la intrarea în dreptul cabinei, iar celelalte trei laturi sunt reprezentate de pereții încăperii.

Cabine de duș în funcție de dotări

În mod evident, și dotările sunt foarte importante atunci când ești în căutarea unei cabine de duș. Pe piață vei găsi modele ieftine, simple, dar și unele care au funcții inedite, în pas cu tehnologia.

Un prim model este reprezentat de cabina de duș cu sau fără cădiță. Sunt persoane care nu văd o cabină de duș fără cădiță, dar și persoane care preferă amplasarea direct pe pardoseală. În ceea ce privește cădițele, acestea pot fi înalte (perfecte și pentru baia copiilor sau a animalelor de companie) sau joase. Dar dacă ai optat pentru o cabină de duș fără cădiță este foarte importantă amplasarea unei rigole, pentru ca apa să se poată scurge.

La fel de apreciate sunt și cabinele de duș cu sau fără hidromasaj. Dacă vrei o baie elegantă și să te simți cât mai reconfortant, cea mai bună opțiune este cabina de duș cu hidromasaj.

Dacă dușurile tale sunt rapide pentru că nu ai timp de pierdut, o variantă mai bună este cabina de duș fără hidromasaj, care se potrivește de minune în băile amenajate în stil mediteranean sau Feng Shui.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More