Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Destinațiile preferate ale românilor de Paște

0 1.094

Tot mai mulți români preferă să-și petreacă Paștele în România, mai ales că anul acesta vacanța de Paște se unește cu cea de 1 Mai.

Zeci de mii de turiști sunt așteptați pe litoral în minivacanţa de la sfârșitul lunii. De Paște, la Mamaia sunt anunțate festivaluri de muzică pe plajă, dar nu vor lipsi nici petrecerile din cluburi. Anul trecut, în Constanța, numărul turiștilor a trecut de un milion.

Una dintre zonele preferate de români este Bucovina pentru că aici, potrivit turiștilor, această sărbătoare se simte mult mai intens, iar tradițiile nu sunt uitate.

În perioada respectivă, pensiunile vor fi ocupate aproape în totalitate, anunță autoritățile.

Turiștii preferă zonele din preajma mănăstirilor, la Sucevița și Putna, unde gradul de ocupare depășește 9%, iar la Humor, Vama și Moldovița gradul de ocupare este de 90%.

O altă destinație preferată a românilor de sărbătorile pascale este Maramureșul. Tradițiile sunt puse aici pe primul plan, iar oaspeții sunt tratați ca adevărați membri ai familiei de către gazdele extrem de primitoare.

La Câmpulung și Vatra Dornei, pensiunile vor fi ocupate în proportie de 7%.

Nu putem uita de Capitală. Bucureștiul atrage cei mai mulți turiști, având în vedere că este singurul loc din țară unde anul trecut au fost peste două milioane de turiști, din care mai bine de un milion au fost străini.

Singurul județ care a cunoscut o scădere în 2018 față de anul precedent a fost Timiș. Pe ultimele locuri în clasament se află Călărași, Giurgiu, Olt și Sălaj.

Sunt și persoane care aleg să petreacă Paștele acasă, iar masa tradițională în familie rămâne nelipsită.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More